Påskeæg-småkager
SPONSORERET indhold

Påskeæg-småkager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag lækre småkager formet som påskeæg og pynt med fine farver og mønstre. Småkagerne smager herligt og pynter fint på påskebordet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
17. apr. 2022 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 30 stk.

Ingredienser

Småkager:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. fintreven, usprøjtet citronskal
  • 50 g mandelmel
  • 175 g hvedemel

Pynt:

  • 200 g hvid fondant gul og grøn levnedsmiddelfarve
  • 1 æggeudstikker eller en rund rund udstikker 4 cm i diameter

Glasur:

  • 1½ dl flormelis og 1 spsk. vand

Icing:

  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (ca. 1½ æggehvide)
  • 1 tsk. citronsaft
  • 300 g flormelis

Sådan gør du:

  1. Rør smør og sukker godt sammen. Bland vaniljesukker, citronskal, mandelmel, hvedemel og æg i. Lad dejen hvile tildækket i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Udstik 30 æg eller cirkler med en diameter på 4 cm. Hvis du laver cirkler trækkes de lidt, så de får æggefacon. Fordel de æggeformede småkager på bagepapir på bageplader.
  3. Bag kagerne ca. 8-10 min. ved 180 gr., til de er gyldne. Afkøl kagerne.
  4. Farv fondanten gul og grøn. Udrul de farvede fondanter, og udstik æg eller cirkler. Cirklerne trækkes lidt, så de får æggefacon. Fæst fontdantæggene på småkagerne med glasur rørt af flormelis og vand.
  5. Det er bedst at røre icingen med en håndmixer eller på en køkkenmaskine. Pisk hviden lidt inden citronsaft og flormelis røres i. Rør ca. 5 min. til den ligner en blanding af sej marengs og modellervoks. Måske er man nødt til at til sætte lidt ekstra æggehvide, hvis det virker for tørt. Det er vigtigt at opbevare icingen under et fugtigt klæde eller plastfilm ellers størkner den.
  6. Kom icingen i en sprøjtepose med en lille glat tylle eller andre tyller du vælger. Pynt æggekagerne som du har lyst til, se fotos for inspiration.
     

Anbefalet til dig