Fine påskesmåkager
Foto: Betina Hastoft

Fine påskesmåkager

Så skal der bages småkager til påske - tag ungerne med i køkkenet og lav de fineste påskesmåkager. Brug udstikkere og lav f.eks. små påskelam, små påskekyllinger eller påskeæg - og pynt med glasur og kokos - evt. farvet med gul eller grøn frugtfarve.

printer Print
clock 8 minutter
plate Ca. 40-50 stk.

250 g mel
150 g blødt smør
100 g sukker
½ tsk. hjortetaksalt
1 æg

Pynt:
200 g flormelis
3-4 spsk. kogende vand
100 g revet kokos

Sådan bager du påskesmåkager

  1. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen. Stil dejen koldt i mindst en time og gerne til dagen efter.
  2. Rul dejen ud på et melstrøget bord i en tykkelse på ca. 3-4 mm. Udstik dem i den form, man ønsker, f.eks. lam eller kaniner.
  3. Tænd ovnen på 180 gr. Læg bagepapir på bageplader. Bag kagerne på midterste ovnribbe i 7-8 min., til de er gyldne og sprøde.
  4. Afkøl dem på en bagerist.
  5. Rør flormelis sammen med kogende vand til en tyk glasur. Smør kagerne med glasur, og drys med revet kokos. Pynt evt. de små påskelam med sløjfer om halsen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Påske, Kage, Cookies og Bageopskrifter