Dessertkage med mandelbund og smørcreme
Foto: Tove Hertzberg, Anders Martinsen og Synøve Dreyer Den lækre dessertkage er en flot afslutning på en hyggelig påskefrokost eller middag.

Kage til påske

Påskekage med mandelbund & smørcreme

Forkæl dine gæster med en overdådig dessertkage - kagen består af en lækker mandelbund, der er toppet med en skøn smørcreme med vanilje. På toppen har vi pyntet med chokoladepåskeæg og chokoladegrene, men du kan selvfølgelig vælge at pynte med noget andet, hvis kagen ikke skal bruges til påske. Her får du opskriften på den skønne kage:

printer Print
preparation Total: en time, 10 minutter
plate 1 påskekage, 8-10 personer

Mandelbund:
250 g mandler
5 æggehvider
250 g sukker

Sm√łrcreme:
5 æggeblommer
1 dl piskefl√łde
125 g sukker
4 tsk. vaniljesukker
150 g bl√łdt sm√łr

Pynt:
chokoladepinde
chokoladespåner
chokoladeæg

Sådan bager du påskekagen

1. Hak mandlerne fint ‚Äď brug gerne en foodprocessor.

2. Pisk √¶ggehviderne stive, og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Fors√¶t med at piske, til det bliver en tyk og blank marengs. 

SE OGS√Ö: Nem mad i p√•skedagene

3. Vend mandlerne i marengsmassen, og bred det ud i en smurt springform (24 cm). S√¶t den i ovnen ved 170 grader i ca. 40 min. Afk√łl p√• en rist.

4. Pisk √¶ggeblommer, fl√łde, sukker og vaniljesukker sammen i en tykbundet gryde, og pisk det over varmen til det tykner (det m√• ikke komme over 85 grader). Tag gryden af varmen, og lad det k√łle lidt af. Pisk sm√łrret i cremen, og lad den blive kold.

PR√ėV OGS√Ö: L√¶kker for√•rsbrunch til p√•skedagene

5. L√¶g mandelkagen p√• et fad, og top op med sm√łrcremen. Lav en rede af chokoladepinde, chokoladesp√•ner og chokolade√¶g.

Se, hvad vi ellers skriver om: Påske, Kage, Påskefrokost og Bageopskrifter