Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Porre-løgsuppe med butterdejslåg
Foto: Mikkel Adsbøl

Porre-løgsuppe med butterdejslåg - opskrift fra Hendes Verden

Porre-løgsuppe med butterdejslåg

4 personer
Print

75 g bacon
1 spsk. olivenolie
2 løg
2 porrer
8 dl hønsekødsbouillon
1 buket timian
4 laurbærblade
salt og peber
1 stor plade butterdej
4 skiver bacon

  1. Skær baconen i små tern, og steg dem i olie i bunden af en gryde, til de har afgivet fedtet. tilsæt løg og porre i skiver, og steg dem med over jævn varme. rør rundt, så de bliver bløde. Hæld bouillon på, og tilsæt timian og laurbærblade. lad det hele koge i ca. 5 min. Smag suppen til med salt og peber.
  2. fjern timian og laurbærblade, og hæld suppen i 4 ovnfaste skåle. Skær 4 runde stykker butterdej, så cirklerne dækker skålene, og tryk dejen fast på skålens sider. kom en skive bacon på hver, og stil skålene midt i ovnen ved 180 gr. i 10 min., eller til overfladen er gylden og baconen stegt.
  3. Server suppen med det sprøde butterdejslåg.
Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Porresuppe, Løgsuppe og Hovedret