Porre-løgsuppe med butterdejslåg
SPONSORERET indhold

Porre-løgsuppe med butterdejslåg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du opskriften på en nem og lækker porre- og løgsuppe med butterdejslåg. Servér suppen på en sjov og anderledes måde - nemlig med låg på. Suppen laves som en almindelig grøntsagssuppe med porrer og løg, men inden den serveres kommes den i ovnen med et butterdejslåg og en skive bacon på toppen. Resultatet er en skøn og rygende varm suppe med indbygget 'brød' på toppen. Nemt og lækkert! Se her, hvordan du laver 'suppe med låg':

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
12. jan. 2022 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer | Total: 25 min | Arbejdstid: 10 min

Ingredienser

75 g bacon
1 spsk. olivenolie
2 løg
2 porrer
8 dl hønsekødsbouillon
1 buket timian
4 laurbærblade
salt og peber
1 stor plade butterdej
4 skiver bacon

Sådan laver du suppe med låg:

  1. Skær baconen i små tern, og steg dem i olie i bunden af en gryde, til de har afgivet fedtet. Tilsæt løg og porre i skiver, og steg dem med over jævn varme. Rør rundt, så de bliver bløde.
  2. Hæld bouillon på, og tilsæt timian og laurbærblade. lad det hele koge i ca. 5 min. Smag suppen til med salt og peber.
  3. Fjern timian og laurbærblade, og hæld suppen i 4 ovnfaste skåle.
  4. Skær 4 runde stykker butterdej, så cirklerne dækker skålene, og tryk dejen fast på skålens sider.
  5. om en skive bacon på hver, og stil skålene midt i ovnen ved 180 gr. i 10 min., eller til overfladen er gylden og baconen stegt.
  6. Server suppen med det sprøde butterdejslåg.