Rabarbercrumble

Foto: Betina Hastoft

Rabarbercrumble - opskrift fra Hendes Verden

Nem rabarbercrumble med marcipan

Det er supernemt at bage en crumble - og en crumble med rabarber er ALTID et hit. Her får du opskriften på en skøn rabarbercrumble med marcipan. Kombinationen af de syrlige rabarber og den søde marcipan er helt sublim. Se her, hvordan du nemt og hurtigt kan bage en crumble med marcipan og rabarber...

star star star star star
(7) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6 personer
Ingredienser

Rabarbercrumble
600 g rabarber
150 g sukker

Desuden:
125 g smør
150 g hvedemel
100 g ren rå marcipan
100 g sukker
korn af 1 vaniljestang

Drys:
50 g mandelflager
1 spsk. sukker

Pynt:
sigtet flormelis

Tilbehør:
flødeskum

Sådan bager du en rabarbercrumble:

  1. Skyl og skær rabarberne i 1 cm tykke skiver. Fordel dem i et ovnfast fad. Drys sukker over.
  2. Smuldr smørret i hvedemel, vaniljesukker og sukker, til det er som revet ost. Riv marcipanen på råkostjernet, og smuldr det i melblandingen. Drys det over frugten. Drys mandelflager og sukker over.
  3. Bag kagen på midterste ovnribbe ved 200 gr. ca. 40 min. Pynt med sigtet flormelis.
  4. Server kagen lun eller kold med flødeskum eller creme fraiche til.

Hvad er en crumble?

En crumble er kort fortalt en smuldredej, som er nem at lave. Du laver dejen til en crumble af lige dele sukker, smør og havregryn, mandelmel eller hvedemel. Du smuldrer ingredienserne sammen i en skål og drysser dem over fx. rabarber eller anden frugt bær og bager det i ovnen som en slags tærte uden bund. Du kan vælge at spæde din crumbledej op med fx. kokosmel, mandelflager eller hakkede nødder. Eller du kan drysse nødder, mandler eller kokos på toppen af dejen, inden du kommer crumblen i ovnen. Laver du en crumble med meget syrlig frugt, fx. rabarber er det en god ide at tilsætte noget (mere) sødme til crumblen i form af rørsukker, marcipan eller kokosmel.

Hvad er en rabarbercrumble?

En rabarber crumble er en rigtig forårsklassiker, og du laver en rabarber crumble som en helt almindelig crumble med smudredej. I denne opskrift har vi tilsat marcipan til den lækre rabarbercrumble, og kombinationen af rabarber og marcipan giver rabarbercrumblen et både sødt, syrligt og knasende udtryk. Skal det være rigtigt sommerligt kan du tilsætte friske danske jordbær til din rabarbercrumble, det er også superlækkert!

Hvad kan man servere til en rabarbercrumble?

En lun rabarbercrumble smager vidunderligt, men bliver lige en tand bedre, hvis du fx serverer den med en klat iskold creme fraiche, lidt friskpisket flødeskum, eller en skefuld lækker cremet vaniljeis. Om du vil bruge creme fraiche 18 % eller creme fraiche 38 % bestemmer du selv. Og skal det være ekstra luksus kan du også servere den lækre rabarbercrumble med hjemmelavet is. Mangler du en god opskrift på det eller bare noget inspiration til selv at lave is derhjemme, så klik her: De bedste opskrifter på hjemmelavet is

crumble-opskrifter-hjemmelavet-is.jpg

PRØV OGSÅ: Sådan laver du rabarbergin

Hvornår serverer man en rabarbercrumble?

En crumble er en supernem dessert eller kage til eftermiddagskaffen, som du lynhurtigt kan lave. Derfor egner den sig også godt til en spontan kaffeaftale på en forårsdag, hvor de første rabarber har set dagens lys. Det gode ved en crumble med rabarber er, at man som regel har alle ingredienserne til smuldredejen i huset i forvejen. Så er det bare rabarberne, man mangler, men måske er du så heldig at have dem i din have? Eller måske kender du en, der har de lækre sprøde stængler voksende i baghaven?

Under alle omstændigheder kan du lynhurtigt bage en rabarbercrumble og servere for dine gæster, eller for familien derhjemme. Og der findes vel næsten ikke noget mere forårsagtigt end at bage en kage med sæsonens allerførste sprøde, røde rabarber.

TIP: Lav evt. dobbelt portion af dejen, den holder sig mindst en uge i køleskab og kan bruges over alle mulige slags frugt.

Mangler du flere gode bud på lækre crumbles, så læs mere her, hvor vi har samlet 10 af vores allerbedste opskrifter på crumbles

crumble-opskrifter-flere.jpg

Vidste du iøvrigt... Rabarber er ikke en frugt

Man skulle ikke tro det, men rabarber er faktisk en grøntsag - ikke en frugt – derfor har de et meget lavt indhold af sukker sammenlignet med f.eks. æbler eller jordbær. De indeholder også meget færre kalorier og skulle eftersigende være både gode for fordøjelsen, immunforsvaret og har et højt indhold af C-vitamin.

star star star star star
(7) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Rabarber, Crumble og Bageopskrifter