Ribs- og solbærtærte med kokosmarengs
SPONSORERET indhold

Ribs- og solbærtærte med kokosmarengs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En sommerdag i haven vil denne friske tærte med garanti være populær.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
16. jul. 2014 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 45 min.
Fryse-egnet
Dej:
250 g hvedemel
50 g flormelis
1 knsp salt
100 g smør
1 æg
Fyld:
3 spsk mel
250 g rensede ribs
250 g rensede solbær
75 g sukker
3 æggehvider
1 knsp salt
150 g sukker
1 usprøjtet citron eller 2 lime
100 g kokosmel
3 spsk mel
¼ tsk bagepulver

  1. Bland mel, flormelis og salt sammen og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og sæt dejen koldt 1 times tid. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24-26 cm). Sigt melet over tærtebunden, drys bærrene oven på melet, og drys sukker over bærrene.
  2. Pisk æggehviderne stive med salt, og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en luftig, sej og blank marengsmasse. Pisk fintrevet citrusskal og 2 tsk citrussaft i marengsmassen. Bland kokosmel med mel og bagepulver og vend det i marengsmassen.
  3. Bred kokosdejen ud over bærrene, og lad den lukke til i dejkanten hele vejen rundt. Bag tærten midt i ovnen i 45-55 min. – til marengsmassen er gylden og gennembagt. Lad tærten afkøle min. 15 min. Server den lun eller kold.