Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Nem risotto med porre og asparges
Foto: Line Falck Nem opskrift på risotto med porre og asparges.

Nem risotto med porre og asparges

Nem risotto med porre og asparges

Lækker opskrift på nem risotto med porre og asparges. Server nybagt brød til, og du er i himlen.

45 minutter
Print
2 portioner

1 løg i mellemstørrelse
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
180 g risottoris
1 glas hvidvin
¾ l grøntsagsbouillon
1 porre
5-6 asparges
1 stor håndfuld østershatte
2 spsk. reven parmesan

Sådan laver du nem risotto

1. Hak løg og hvidløg, og svits dem i olie i en tykbundet gryde, til løgene er klare. Tilsæt risene, og svits dem med et øjeblik.

2. Hæld hvidvin i gryden, og lad den koge ind. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen, mens risene suger væde til sig, og rør undervejs. Lad nu risene simre under låg ca. 20 minutter, indtil de er tilpas møre.

3.Rør i risene indimellem, og tilsæt ekstra væde, hvis risene sætter sig i bunden af gryden.

4. Skær aspargesene i mundrette stykker, og striml porrerne. Lad begge dele koge med de sidste 5 minutter. Konsistensen på risottoen skal være som tyk suppe.

5. Riv østershattene i strimler, og svits dem i lidt smør, til de er let gyldne. Drys østershatte og parmesan over risottoen.

Fakta

Opskriften er fra bogen "Mad til glade tarme - bedre bakteriebalance på 4 dage" af Søren Lange & Mette Bender, Lindhardt & Ringhof.

Se, hvad vi ellers skriver om: Risotto, Italiensk mad, Vegetarisk, Hovedret og Tilbehør