Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

rødkålssalat opskrift
Foto: Lars Ranek Rødkål/appelsinsalat

Opskrift på rødkålssalat og knoldselleri i estragoncreme

Rødkål/appelsinsalat og knoldselleri i estragoncreme

plate 4
printer Print

Rødkål/appelsinsalat med valnødder

½ rødkål
2 appelsiner
100 g valnødder
2 spsk valnøddeolie.

Knoldselleri i estragoncreme

1 lille selleri
2 dl cremefraiche
1 spsk citronsaft
4 spsk finthakket estragon
salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

Skær stokken af rødkålen, kassér de yderste grove blade, og snit kålen me-get fint. Fileter appelsinerne ved først at skære top og bund af. Skær resten af skrællen af ved at skære langs frugtens runde form. Skær forsigtigt ned langs hver filet/skive, så den løsnes uden hinden kommer med. Knug appelsinresterne fri for saft, kom den i rødkålen sammen med al den saft, der er løbet ud under processen. Bland rødkål, appelsin

Skræl sellerien, og skær den i julienne. Bland ingredienserne til cremen, og smag til med salt og peber. Vend sellerien i cremen. fileter og valnødder, og vend til sidst valnøddeolie i salaten.

rødebedesalat opskrift

I stedet for valnødder kan du bruge granatæblekerner, hvis du går efter no-get mere syrligt.

„Julienne“ betyder, at man først skærer frugten eller grøntsagen i ca. 5 cm lange stykker, der derefter skæres i 3-4 mm strimler på langs.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkålssalat, Appelsin, Sunde salater, Dansk mad, Rødkål og Tilbehør