Ingredienser
1 dl bulgur
1 løg
2 fed hvidløg
3 dl kogte sorte bønner
1 dl valnødder
1 tsk. røget paprika
½ tsk. salt
chilipulver efter smag
olie til stegning
Dressing:
1 dl creme fraiche
3 spsk. sød chilisovs
Derudover skal du bruge:
Burgerboller
Salat, agurk, tomat, løg og hvad du ellers vil have af fyld i din burger
Ost i skiver
Sådan laver du vegetarburger
- Kog bulguren efter anvisningerne på pakken. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i lidt olie, til løgene er blevet bløde.
- Kom bulgur, løg, sorte bønner, nødder og krydderier i en foodprocessor, og kør det sammen til en masse. Kør ikke for længe, da der stadig skal være bid i.
PRØV OGSÅ: Lækker veggieburger: Græskarburger - Form bøffer, og steg dem ved lav varme i en smule olie, til de har fået en fin farve, 2-3 minutter på hver side. Undgå at røre for meget ved bøfferne, mens de tilberedes, så hænger de bedre sammen.
- Server burgerbøfferne med brød, ost og salat samt en dressing lavet afcreme fraiche og sød chilisovs.
Opskriften er fra bogen ’Vegetarisk Junkfood’
Udover klassikere som burger, pizza og pasta får du også masser af opskrifter på bagværk og desserter i bogen Vegetarisk Junkfood af Amanda Hellberg og Eveline Johnson.
126 s. 199, 95 kr. fra Turbine.