Rugfocaccia med rosmarin og ost

Foto: Mikkel Adsbøl

Rugfocaccia med rosmarin og ost - opskrift fra Hendes Verden

Rugfocaccia med rosmarin og ost

Prøv at servere dette skønne foccacia til frokostbordet eller som tilbehør til aftensmaden.

Prøv at servere dette skønne foccacia til frokostbordet eller som tilbehør til aftensmaden.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 stk. til ca. 8 personer
Ingredienser

25 g gær
4 dl lunkent vand
200 g rugmel
1 tsk. salt
ca. 400 g hvedemel
Fyld:
2-3 spsk. friskhakket rosmarin
100 g salatost eller feta
Desuden:
2 spsk. koldpresset rapsolie og 2 tsk. flagesalt til drys

  1. Udrør gæren i vandet, og tilsæt rugmel, salt og hvedemel. Rør dejen sammen, den er ret fugtig og kan ikke æltes. Lad dejen hæve tildækket i køleskab 10-12 timer eller natten over.
  2. Fordel dejen på bagepapir på en bageplade i en rektangel ca. 25 x 30 cm. Lad dejen efterhæve 15 min. Tryk små fordybninger med fingerspidserne. Fordel små stykker salatost og rosmarin over, som du trykker lidt ned i dejen. Dryp med rapsolie, og drys salt over.
  3. Bag focacciabrødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Server gerne brødet, mens det stadig er lunt.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Madbrød og Bageopskrifter