
SPONSORERET indhold
Rugkanter
Rugkanterne kan fint udgøre det for rugbrødet i madpakken
15 boller
Ingredienser
Dag 1:
2½ dl vand
1 tsk salt
10 g gær
1 dl surdej (kan udelades)
1 spsk honning
1½ dl kærnemælk
200 g rugmel
100 g knækkede rugkerner
Dag 2:
200 g hvedemel
100 g reven gulerod
50 g smør til pensling af brødet
Pynt:
ca. 200 g rugflager eller havreflager/havregryn
Sådan gør du:
Dag 1:
- Vand, salt, gær, surdej, kærnemælk og honning røres sammen i en skål.
- Rugmel og knækkede rugkerner røres i.
- Dæk skålen med film, og stil dejen køligt natten over.
- Hvis du vil bage samme dag, stiller du dejen på køkkenbordet i 3 timer.
Dag 2:
- Hvedemel og den revne gulerod røres i dejen. Dejen er ret blød.
- Drys godt med rugflager eller havreflager/havregryn på bordet, og hæld dejen ud herpå. Fold dejen hen over sig selv, så der er rugflager på alle sider.
- Skær dejen i 16 stykker, som formes til boller. Sæt bollerne på bagepapir.
- De efterhæver i ½-1 time.
- Pensl bollerne med smeltet smør.
- Bages i 25 min. ved 210 °C.