Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

rugstykker til madpakken
Foto: Mikal Schlosser

rugstykker til madpakken

Rugkanter

Rugkanterne kan fint udgøre det for rugbrødet i madpakken

15 boller
Print

Dag 1: 
2½ dl vand
1 tsk salt
10 g gær
1 dl surdej (kan udelades)
1 spsk honning
1½ dl kærnemælk
200 g rugmel
100 g knækkede rugkerner

Dag 2:
200 g hvedemel
100 g reven gulerod
50 g smør til pensling af brødet

Pynt:
ca. 200 g rugflager eller havreflager/havregryn

Sådan gør du:
Dag 1:
Vand, salt, gær, surdej, kærnemælk og honning røres sammen i en skål. Rugmel og knækkede rugkerner røres i. Dæk skålen med film, og stil dejen køligt natten over. Hvis du vil bage samme dag, stiller du dejen på køkkenbordet i 3 timer.

Dag 2: Hvedemel og den revne gulerod røres i dejen. Dejen er ret blød. Drys godt med rugflager eller havreflager/havregryn på bordet, og hæld dejen ud herpå. Fold dejen hen over sig selv, så der er rugflager på alle sider. Skær dejen i 16 stykker, som formes til boller. Sæt bollerne på bagepapir. De efterhæver i ½-1 time. Pensl bollerne med smeltet smør. Bages i 25 min. ved 210 °C.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød og Brød