-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

Sådan laver du klassiske æbleskiver
Der er ikke noget, der slår hjemmelavede klassiske æbleskiver.
Ca. 20 stk.
Ingredienser
- 3 æg
- 3 spsk sukker
- 2½ dl lun mælk
- 15 g gær
- 65 g smør
- 200 g mel
- 1 knsp stødt kardemomme
- ¼ tsk salt
- ½ tsk revet citronskal.
- Frugtkompot
- 150 g blandede bær f.eks. solbær,
- brombær, jordbær, hindbær
- 50 g rørsukker
- ½ vaniljestang.
Sådan gør du
- Ekstra
- Lidt flormelis til æbleskiverne. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggeblommerne sammen med sukker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Smelt smørret i en gryde og afkøl det en smule. Rør gæren i en skål med den lune mælk og tilsæt dernæst de piskede æggeblommer. Mel, kardemomme, salt, citronskal og smeltet smør tilsættes, og dejen røres jævn. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i æbleskivedejen. Bag æbleskiverne på en æbleskivepande og vend dem med en strikkepind – samlet bagetid ca. 5 minutter. Kom blandede bær i en gryde sammen med sukker og vaniljestang og kog ca. 15 min. ved svag varme, til kompotkonsistens er opnået. Hæld kompotten på glas eller i en skål.
- Servering
- Servér de lune æbleskiver sammen med de syltede bær og flormelis.