Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på salat med bagte rodfrugter og urtedressing
Foto: Line Thit Klein Salat med bagte rodfrugter og urtedressing

Opskrift på salat med bagte rodfrugter og urtedressing

Salat med bagte rodfrugter og urtedressing

Tøm grønsagsskuffen, bag dine rodfrugter og lav en velsmagende salat, der er god til f.eks. kylling.

30 minutter
Print
Salat med bagte rodfrugter og urtedressing til 4 personer

4 pastinakker
6 gulerødder, gerne i forskellige farver
4 løg
4 rødbeder eller bolsjebeder
olivenolie
salt og peber
1 lille bundt timian
1 hoved hjertesalat, groft skåret
1/2 bundt persille, hakket
1 skalotteløg, finthakket

Dressing:
2 dl creme fraiche
1 spsk æbleeddike
1 tsk sukker
1 tsk salt
1/2 bundt frisk timian
1/2 bundt persille

Tilbehør: Servér salaten solo eller til stegt kylling eller en hakkebøf

Sådan laver du salaten

1. Skær rodfrugter og løg ud i mindre stykker og kom dem op i en bradepande.

2. Vend dem med olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. Skær salaten groft ud, og vend dem med hjertesalat, persille og skalotteløg.

3. Rør alle ingredienser til dressingen sammen og server salaten kold eller lun.

 

Tip

Alle former for rodfrugter kan bruges i denne salat. Bare tøm grøntsagsskuffen!
Se, hvad vi ellers skriver om: Rodfrugter, Sunde salater, Dansk mad og Tilbehør