Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på sense kost
Foto: Inge Skovdal Lækker kylling med masser af smag!

Sense aftensmad: Chilikylling

Sense kost aftensmad: Chilikylling

Nem og lækker aftensmad med kylling, der kan indgå i din sense-kostplan. Her får du opskriften på chilikylling med masser af smag.

Chilikylling til 2 personer
Print

2 løg
3 fed hvidløg
½ tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. olivenolie
165 g syltet rød peberfrugt, 1 glas
200 g kidneybønner, dåse
1 hønsebouillonterning
1 dl kogende vand
400 g hakkede tomater, 1 dåse
140 g tomatkoncentrat, 1 dåse
220 g kogt kyllingekød
1 tsk. salt
1 knivspids peber
2 tsk. paprika
10 g mørk chokolade 80 %

Tilbehør:
1 lille avokado
1 spsk. citronsaft
2 skiver franskbrød, gerne fuldkorn
2 spsk. fraiche 5-6 %
2 spsk. jalapenos

Sådan laver du chilikylling

  1. Hak løg og hvidløg og steg dem sammen med chiliflager i olivenolien.
  2. Dræn peberfrugterne, tilsæt dem og steg videre i et par minutter.
  3. Dræn kidneybønnerne og opløs bouillonterningen i vand. Tilsæt nu kidneybønner, hakkede tomater, tomatkoncentrat og bouillon.

    PRØV OGSÅ: Sense frokost: Tortilla med røget laks

  4. Pluk kyllingekødet til trevler og kom kødet i gryden.
  5. Krydr med salt, peber og paprika og lad retten simre i cirka 20 minutter.
  6. Hak chokoladen og rør den i retten. Smag til, om retten skal tilsættes flere krydderier eller chili, før du serverer.
  7. Skær avokadoen i både og vend dem i citronsaft. Rist franskbrødet.

FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
Håndfuld 1 (+2): Løg, peberfrugt, hakket tomat fra dåse
Håndfuld 3: Kidneybønner, kylling
Håndfuld 4: Franskbrød
Fedt: Olivenolie, mørk chokolade, avokado
Mælkedressing: Fraiche

DET BØR DER LIGGE PÅ DIN TALLERKEN
Tre håndfulde chilikylling med en spiseskefuld fraiche, lidt jalapenos, en halv avokado og en håndfuld ristet brød.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sense kost, Kylling, Chili og Hovedret