
Foto: Prøv disse julecupcakes med marcipan
Julecupcakes
Spred masser af hyggelig julestemning med de skønneste, snehvide julekager.
preparation
Total: 20 minutter
plate
ca. 24 styk
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
korn af 1 stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
150 g sukker
100 g marcipan
100 g blødt smør
200 g hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver
1 dl mælk
4 spsk. Amarena kirsebær (kan udelades)
Pynt:
½ portion luftig glasur (se mudcake-opskriften)
75 g blødt smør hvidt krymmel
Sådan bager du de små julecupcakes
- Pisk æg, vaniljekorn og sukker cremet. Riv marcipanen på råkostjernet. Pisk marcipan og blødt smør i.
- Bland hvedemel og bagepulver i en skål. Vend det i æggemassen. Rør mælken i. Vend amarena kirsebær i. Fordel dejen i små muffinforme.
Hvis du bager dem i metalforme, så smør formene med blødt smør. - Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
Afkøl kagerne. - Når du har pisket den luftige glasur, kommer du blødt smør i, og pisker til massen er ensartet. Kom gerne smørcremen i en kagesprøjte med stjernetylle.
Pynt kagerne med smørcreme og drys krymmel på toppen af dem.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Cupcakes og Bageopskrifter
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: