
Flot nytårsdessert: Små tærter med citron & hvid chokolade
Smørsprød mandelmørdej, fløjlsblød og syrligsød citronganache – og et lille glimtende bjerg af knasende chokoladekugler på toppen. Fejr årets allersidste dag med disse små, festlige citrontærter, dine gæster bliver ellevilde!
Ingredienser
Mørdej:
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g smør, koldt
1 knivspids salt
1/2 æg
Hvid chokoladeganache med citron:
200 g hvid chokolade
100 ml piskefløde
40 ml citronsaft
1/2 tsk citronskal (af økologisk citron)
Pynt:
Små hvide chokoladekugler
Spiseligt glimmer rød skovsyre
Sådan laver du nytårstærter
Mørdej: 1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget.
2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum en time. Beklæd små tærteringe/tærteforme (5-6 cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel.
3. Bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.
Hvid chokoladeganache med citron: 4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
5. Bring fløde, citronsaft og citronskal til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
6. Stavblend eventuelt ganachen, og fordel den på tærtebundene. Sæt tærterne i køleskabet et par timer eller natten over.
Pynt: Pensl de hvide chokoladekugler med spiseligt glimmer, og fordel dem på tærterne. Pynt med skovsyreblade.