Opskrift på smørrebrød med grønne asparges, smilende æg og fedtegrever
SPONSORERET indhold

Smørrebrød med grønne asparges, smilende æg og fedtegrever

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Adam Aamann Foto: Mikkel Adsbøl
01. jul. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Mayo
11/2 dl. hjemmerørt mayonnaise med ½ rapsolie

120 g røget spæk
ca. 16 grønne asparges
2 økologiske æg
4 skiver godt rugbrød
1 tsk koldpresset rapsolie
salt
citronsaft
friskkværnet peber

Sådan laver du smørrebrød

1. Skær den røgede spæk i fine små tern, og rist dem på en pande ved svag varme over lang tid – ca.25 min til en stor del af fedtet er smeltet fra, og de små tern er blevet til sprøde fedtegrever.

2. Knæk bunden af alle aspargesene. Blanchér halvdelen af dem sprødmøre i vand med salt i ca. 2 min. Køl dem derefter af i meget koldt vand. Skær de kogte asparges i halve på langs.
Skræl halvdelen af aspargesene med en tyndskræller i lange, fine strimler, og kom dem i koldt vand med isterninger i 5-10 min. Herefter er de helt sprøde og lækre.

3. Kog æggene til de er et sted mellem blødkogte og smilende (ca.5 min fra vandet koger) og pil dem.

4. Smør rugbrødet med lidt mayonnaise, kom de blancherede asparges på, derefter de smilende æg, rå aspargesstrimler vendt med lidt salt og citronsaft, drys med fedtegreverne og friskkværnet peber.


Tip:

Du kan lige så godt vende dig til aspargesmadder – de smager himmelsk med den rette garniture. Især de knasende, silketynde aspargesskiver er fantastiske!