Søde småkager: Påskekaniner
SPONSORERET indhold

Søde småkager: Påskekaniner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag disse nuttede småkager påskebordet! Småkagerne er formet som søde kaniner og er pyntet i fine påskefarver.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
20. mar. 2020 | Mad | Hendes Verden
ca. 30 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. fintreven, usprøjtet citronskal
  • 200 g hvedemel
  • 1 lille æg

Pynt:

  • 100 g fondant f.eks. fra Odense
  • gul og blå levnedsmiddelfarve (se tip nederst)

Glasur:

  • 1½ dl flormelis og 1 spsk. vand

Sådan gør du:

  1. Rør smør og sukker godt sammen. Bland vaniljesukker, citronskal, hvedemel og æg i. Lad dejen hvile tildækket i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Udstik 30 kaniner. Fordel dem på bagepapir på bageplader.
  3. Bag kagerne ca. 8-10 min. ved 180 gr., til de er gyldne. Afkøl kagerne.
  4. Farv halvdelen af fondanten mintgrøn med en blanding af gul og blå og den anden halvdel lyseblå. Udrul de to farver fondant, og udstik kaniner. Skær fondanten til, så den får kjoleform.
  5. Pynt evt. kjolerne på forskellig vis. Skær også fondantkaninører til. Fæstn fondantkjoler og kaninører med lidt glasur rørt af flormelis og vand. Udstik eller form små blomster af resterne af fondanten, og sæt dem i håret på kaninerne også med lidt glasur.

Anbefalet til dig