Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Pizza
Foto: Columbus Leth Let og lækker pizza med sommerligt fyld på toppen.

Kartoffelpizza

Sommerpizza med kartofler, gedeost og radiser

Det er ikke alle der er så vilde med en tung pizza med masser af tomat, kød og ost på toppen - her får du opskriften på en 'lettere' og mere sommerlig pizza med kartofler, radiser, rucola, pesto og gedeost på toppen.


SOMMERPIZZA MED KARTOFLER, GEDEOST OG RADISER

Tid: ca. 30 min. plus tid til hævning
(4 pizzaer / 4 pers.)

3 dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
100 g groft speltmel
250 g italiensk durummel
ca. 150 g hvedemel

Fyld:
250 g hel mozzarella
2 bagekartofler
1 rødløg
lidt olivenolie
4 kviste frisk rosmarin
200 g gedeost
salt og peber
2 spsk. basilikumspesto
1 bundt radiser
1 håndfuld rucola

1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, speltmel og durummel. Ælt til sidst hvedemel i dejen, og ælt dejen glat og smidig. Er den for klistret tilsættes lidt mere durummel. Stil  dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 min.

2. Skær mozzarella i skiver. Skræl kartoflerne, og skær i tynde skiver. Skær løget i tynde både.

3. Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en rund pizza. Læg dem hver på et stykke bagepapir. Dryp lidt olie på bundene. Top efterfølgende med mozzarella, taglagte kartofler, løg, hakket rosmarin og smuldret gedeost. Krydr med salt og peber.

4. Bag pizzaerne ved 250 grader varmluft i ca. 8 min., til de er sprøde. Dryp pesto over de varme pizzaer, og server med finthakkede radiser og rucola.

TIP
Bag din pizza på en bagesten enten på grill eller i ovnen for fuld varme, så får du den sprødeste bund.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza og Kartofler