Spaghetti med kødboller slår aldrig fejl
SPONSORERET indhold

Spaghetti med kalvekødboller i estragonsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En dejlig variant over kødboller i tomatsauce, som ikke lader den klassiske ret noget tilbage, hvad angår smag. Estragonen er rigtig god i flødesauce, fordi den med sin syrlighed giver modspil til flødens fedme.

Af: Redaktionen Foto: Stine Christiansen Skovdal
16. okt. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer

Ingredienser

Kødboller:
2 skiver daggammelt brød uden skorpe
1 dl mælk
1 æg
1 stort løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
400 g hakket kalv
50 g parmesan, fintrevet
1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. bredbladet persille, timian og oregano, hakkede
1 tsk salt
peber
500 g spaghetti

Sauce:
1 mellemstort skalotte-løg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
1½ dl tør hvidvin
1½ dl fløde
1 bundt frisk estragon, bladene pillet fra
stænglerne
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Smuldr brødet, og hæld mælken på. Lad det stå i ca. fem minutter. Tilsæt æg, løg, hvidløg, hakkekød, parmesan og krydderurter, og smag til med salt og peber, og rør farsen blød. Steg små, runde kødboller i lidt olivenolie. Imens sættes en gryde med saltet vand over, tilsæt spaghettien, når vandet koger, og kog den, til den er al dente.

Tag kødbollerne fra, når de er gyldenbrune på alle sider, og svits skalotteløg og hvidløg uden at rengøre panden først. Når løgene er bløde, tilsættes vinen, og der skrues op for varmen. Kog ind, til der kun en et par skefulde tilbage, og tilsæt nu fløden sammen med kødbollerne. Kog op et øjeblik, og tilsæt estragonen. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber. Sigt vandet fra pastaen, og vend det med det samme i flødesaucen. Server med ekstra friskkværnet peber og et drys frisk estragon.