Ingredienser
Arbejdstid:
30 min.
Bagetid:
1 time og 15 min.
Ikke fryse-egnet
(4-6 personer)
Marengs:
3 æggehvider, 1 dl
150 g fint sukker (kør evt. alm. sukker fint i en foodprocessor 30
sekunder)
1 tsk citronsaft eller eddike
1 1/2 tsk majsstivelse
Fyld:
1/4 l piskefløde
2 spsk flormelis
1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
1/2 kg friske bær og/eller frisk frugt (kiwi, passionsfrugt, fersken, ananas)
- Tænd ovnen på 120 grader.
- Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt sukkeret og pisk til det er tykt og glat.
- Vend citronsaft (eller eddike) og majsstivelse i massen.
- Tegn 4-6 cirkler på et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Bred dejen ud i cirklerne og bag dem ca. 1 timeog 15 min.
- Sluk ovnen, åben lågen og lad dem afkøle i ovnen. Opbevar de kolde kager i en kagedåse.
- Pisk fløden sammen med flormelis og vaniljekorn (eller vaniljesukker) til skum.
- Rens bærrene. Læg en kage på hver tallerken og top op med creme og bær.