
Skøn klassisk squashkage
Squash er sunde, billige og lækre – og de er nemme at bruge i bagværk. Prøv opskriften på denne klassiske squashkage med skøn frosting og glaserede gulerodsstrimler.
Ingredienser
150 g blødt smør
300 g sukker
100 g brun farin
3 æg
250 g squash
1½ dl kærnemælk
275 g hvedemel
100 g mandelmel eller finthakkede mandler
1 spsk. stødt ingefær
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
Desuden:
1 portion frosting (se her på siden) og glaserede gulerodsstrimler (se tip)
Sådan gør du:
- Pisk smørret med sukker og farin.
- Pisk et æg i dejen ad gangen. Riv squashen på råkostjernet. Rør squash og kærnemælk i sukkerblandingen. Bland de øvrige ingredienser, og vend dem i.
- Kom dejen i en smurt brødform på ca. 1½ l. Bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
- Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt evt. med glaserede gulerodstrimler.
Tip
Skræl en stor gulerod, og riv strimler af den med et juliennejern. Varm 2 spsk. ahornsirup op i en gryde. Kom gulerodsstrimlerne i, og varm dem i siruppen 2-3 min. Fordel gulerodsstrimlerne på bagepapir, og bag dem ved 175 gr. ca. 10-12 min. Pas på, de ikke bliver brændte. Afkøl, og brug dem som pynt.
Frosting
- 100 g blødt smør
- 200 g flødeost
- 200 g flormelis
- 1 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
- 2 spsk. citronsaft
Pisk ingredienserne til frostingen sammen til en cremet masse.