Skøn klassisk squashkage

Foto: Tia Borgsmidt Opskrift på lækker squashkage

Skøn klassisk squashkage

Squash er sunde, billige og lækre – og de er nemme at bruge i bagværk. Prøv opskriften på denne klassiske squashkage med skøn frosting og glaserede gulerodsstrimler.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate ca. 16 skiver
Ingredienser

150 g blødt smør
300 g sukker
100 g brun farin
3 æg
250 g squash
1½ dl kærnemælk
275 g hvedemel
100 g mandelmel eller finthakkede mandler
1 spsk. stødt ingefær
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal

Desuden:

1 portion frosting (se her på siden) og glaserede gulerodsstrimler (se tip)

Sådan gør du:

  1. Pisk smørret med sukker og farin.
  2. Pisk et æg i dejen ad gangen. Riv squashen på råkostjernet. Rør squash og kærnemælk i sukkerblandingen. Bland de øvrige ingredienser, og vend dem i.
  3. Kom dejen i en smurt brødform på ca. 1½ l. Bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  4. Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt evt. med glaserede gulerodstrimler.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Skræl en stor gulerod, og riv strimler af den med et juliennejern. Varm 2 spsk. ahornsirup op i en gryde. Kom gulerodsstrimlerne i, og varm dem i siruppen 2-3 min. Fordel gulerodsstrimlerne på bagepapir, og bag dem ved 175 gr. ca. 10-12 min. Pas på, de ikke bliver brændte. Afkøl, og brug dem som pynt.

Frosting

  • 100 g blødt smør
  • 200 g flødeost
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
  • 2 spsk. citronsaft

Pisk ingredienserne til frostingen sammen til en cremet masse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Bagning og Bageopskrifter