Skøn klassisk squashkage

Skøn klassisk squashkage

Squash er sunde, billige og lækre – og de er nemme at bruge i bagværk. Prøv opskriften på denne klassiske squashkage med skøn frosting og glaserede gulerodsstrimler.

ca. 16 skiver

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 3 æg
  • 250 g squash
  • 1½ dl kærnemælk
  • 275 g hvedemel
  • 100 g mandelmel eller finthakkede mandler
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
  • 1 portion frosting (se her på siden) og glaserede gulerodsstrimler (se tip)

Sådan gør du:

  1. Pisk smørret med sukker og farin.
  2. Pisk et æg i dejen ad gangen. Riv squashen på råkostjernet. Rør squash og kærnemælk i sukkerblandingen. Bland de øvrige ingredienser, og vend dem i.
  3. Kom dejen i en smurt brødform på ca. 1½ l. Bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  4. Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt evt. med glaserede gulerodstrimler.

Tip

Skræl en stor gulerod, og riv strimler af den med et juliennejern. Varm 2 spsk. ahornsirup op i en gryde. Kom gulerodsstrimlerne i, og varm dem i siruppen 2-3 min. Fordel gulerodsstrimlerne på bagepapir, og bag dem ved 175 gr. ca. 10-12 min. Pas på, de ikke bliver brændte. Afkøl, og brug dem som pynt.

Frosting

  • 100 g blødt smør
  • 200 g flødeost
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
  • 2 spsk. citronsaft

Pisk ingredienserne til frostingen sammen til en cremet masse.