Lækker mør steak
Foto: Nicolai Mørk

Lækker mør steak

Sommermad: Steak med persillepesto & peberfrugt

Inspiration til aftensmaden, som også passer perfekt, hvis du tænder op i grillen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

4 rib eye steaks ca. 500 g
salt, peber
frisk timian
2 tsk olivenolie

PERSILLEPESTO:
1 dl persille
50 g smuttede mandler
2 spsk olivenolie
2 fed knust hvidløg
2 spsk reven parmesan
evt. lidt vand

RAGOUT AF PEBERFRUGTER & KIKÆRTER:
3 udkernede, røde peberfrugter
1 spsk olivenolie
2-3 spsk velafdryppede kapers
1 dåse velafdryppede kikærter
brøndkarse

4 fuldkornsrugboller

Sådan gør du:

Begynd med pestoen, for den kan laves i forvejen. Blend persille, mandler, olie samt hvidløg og parmesan og tilsæt evt. lidt vand, til du har en tyk pesto. Gnid bø™erne med salt, peber og frisk timian. Varm olien og steg bø™erne i 2 til 4 minutter på hver side, alt efter hvor stegte du vil have dem. Hak peberfrugterne groft og sauter dem i den varme olie i 8 til 10 minutter, rør og smag til med salt, peber og evt. timian samt kapers. Vend kikærterne i ragouten og varm dem igennem, tjek smagen igenog server peberfrugterne til kødet med brøndkarse og grove rugboller.

Energi pr. pers.: 640 kcal, fedt 37%, protein 23%, kulhydrat 40%

Der er mange sunde fordele ved at spise proteiner, bl.a. er de med til at øge din fedtforbrænding, selv når du sidder stille.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Steak