Stegt kylling på risotto med asparges og brøndkarse
Foto: Martin Dyrløv

Stegt kylling på risotto med asparges og brøndkarse

Kylling fungerer i mange retter - her får du et bud på en cremet risotto med stegt kylling og sprøde asparges.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 35 minutter
plate 2 personer

4-6 kyllingeunderlår
salt og peber
10 g smør (til fadet)
1 løg
1 fed hvidløg
15 g smør
1 dl hvidvin
175 g risottoris (f.eks. Arborio)
5 dl hønsebouillon
250 g grønne asparges (eller grønne ærter)
50 g parmesanost
1 bundt brøndkarse

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Krydr kyllingelårene med salt og peber, læg dem i et smurt ovnfast fad, og brun dem i ovnen i 10 min.
  3. Pil og hak løg og hvidløg.
  4. Tag fadet ud af ovnen, og skru ned til 180 grader. Læg kyllingelårene over på en tallerken, smelt smørret i det varme fad, og tilsæt løg og hvidløg.
  5. Hæld vinen i fadet, og tilsæt risene. Rør rundt, til alle ris er våde, og tilsæt bouillon. Læg kyllingelårene ovenpå risene, så de stikker op af væden, og sæt fadet tilbage i ovnen.
  6. Bag i ca. 25 min., til risene er akkurat møre.
  7. Rens de grønne asparges, og skær dem i snitter. Læg dem i fadet i ovnen de sidste 5 min. (tilsæt friske eller frosne ærter det sidste minut).
  8. Tag fadet ud af ovnen, og smag retten til med salt og peber.
  9. Drys med friskrevet parmesanost og klippet brøndkarse.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Risotto, Asparges og Hovedret