GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Stegt torskerogn med knuste kartofler og ramsløgspesto
Foto: Line Thit Klein

Stegt torskerogn med knuste kartofler og ramsløgspesto

Vælg fiskemandens torskerogn – ikke den på dåse eller glas, og lav din egen pesto med ramsløg og persille. Torskerognssalaten smager herligt og sikrer dig samtidig masser af både D-vitamin og omega-3 fedtsyrer.

printer Print
plate 4 personer

4 små torskebukser (ca. 600 g)
600 g små kartofler
salt
50 g frisk tang
1 salathoved, f.eks. romaine

Ramsløgspesto
50 g hasselnødder
10 blade ramsløg
1 bdt. persille
100 g parmesan eller Vesterhavsost
2,5 dl olivenolie
1 tsk salt
lidt olie til at stege i
salt og peber

 

 

Sådan laver du torskerogn med knuste kartofler og ramsløgpesto

  1. Kog kartofler og torskerogn i hver sin gryde i vand med salt. Gør sådan med torskerognen: Læg hver ”buks” på et stykke madpapir, og fold papiret sammen omkring rognen. Bind papiret med et stykke madsnor eller en tynd elastik. Så forhindrer du, at torskerognen går i stykker under kogningen.
  2. Kartoflerne skal koge i 20 min. og torskerognen i ca. 30 min. afhængig af størrelsen på bukserne. Åbn en af pakkerne, og kig ind – hvis den er hvid hele vejen igennem, er den færdig.
  3. Ramsløgpesto: Hak hasselnødder, ramsløg, persille og parmesan groft. Kom det hele op i en blender sammen med olivenolien. Blend godt igennem, og smag til med salt.
  4. Varm olien op i en pande. Giv hver kartoffel et lille tryk, og steg dem gyldne på panden. Tag kartoflerne af panden og over på et stykke køkkenrulle. Drys med salt.
  5. Flæk torskebukserne, og steg dem gyldne på begge sider. Anret med snittet tang og salat samt kartofler. Spis pesto til.
  6. Der er mere pesto, end du skal bruge til retten. Pestoen er god at have stående i køleskabet og kan holde sig ca. 1 måned. Brug den til pasta, sandwich og som sauce til fisk og stegt kylling.

 

Tip: Måske er du ikke vild med at spise kartofler, fordi du er opmærksom på at holde dit blodsukker stabilt. Men vidste du, at fedt sænker det glykæmiske indeks for stivelsesrige råvarer? Prøv denne kombination, hvor olivenolien i pestoen sikrer, at stivelsen i kartoflerne udskilles langsomt i blodbanerne, så du undgår at blive træt og uoplagt. Torskerognssalaten smager herligt og sikrer dig samtidig masser af både D-vitamin og omega-3 fedtsyrer.

Se, hvad vi ellers skriver om: Torsk, Fisk, Ramsløg og Hovedret