Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Stegte hvide asparges og kål med pocheret æg, ærter og sprød gremolata
Foto: Line Thit Klein Stegte hvide asparges og kål med pocheret æg, ærter og sprød gremolata

Stegte hvide asparges og kål med pocheret æg, ærter og sprød gremolata

Stegte hvide asparges og kål med pocheret æg, ærter og sprød gremolata

Servér som en forret, som del af en salat eller sammen med et stykke stegt fisk.

Print

Pocherede æg:
ca. 2 l vand
2 spsk lys eddike
2 tsk salt
4 æg

100 g spæde kålblade eller spidskål
8-12 tykke hvide asparges
4 skiver tørt brød
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg, revet
½ citron, skal heraf
1 lille bundt persille
100 g ærter, friskbælgede

Sådan laver du stegte hvide asparges:

Pocherede æg:
Bring en bred gryde med vand, salt og eddike i kog. Slå æggene ud i 4 små skåle. Rør rundt i det kogende vand, så der danner sig en spiral, og hæld æggene heri.

Lad æggene koge i 2-3 min. og tag dem så op med en hulske, og dryp dem af. Læg et viskestykke over, så de holder sig lune.

Skær kål og asparges i grove stykker. Kom asparges og kål op på en tør pande. Lad dem stege i 3-4 min ved høj varme. Læg dem over på et smukt fad eller 4 tallerkener.

Riv/smuldr brødet, og rist det gyldent på panden. Skru ned for varmen, og tilsæt olivenolie og revet hvidløg. Lad de to ting stege med i 2-3 min.

Tag panden af varmen, og rør citronskal, persille og ærter i. Smag til med salt.

PRØV OGSÅ: Grillede asparges med parmesan og sort peber

Se, hvad vi ellers skriver om: Asparges, Kål, Æg og Fisk