Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Stikkelsbærgrød med fløde
Foto: Thomas Hergaard

Stikkelsbærgrød med fløde - opskrift fra Hjemmet

Stikkelsbærgrød med fløde

Den klassiske stikkelsbærgrød, der lige nu kan laves af friske grønne eller røde stikkelsbær.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 10 min.
Fryse-egnet
750 g stikkelsbær
3 dl vand
250 g sukker
½ dl kartoffelmel
Drys: mandler (hakkede)
Tilbehør: piskefløde eller mælk

  1. Klip blomsterne af stikkelsbærrene. Kog bærrene med sukkeret i 2½ dl vand i ca. 10 min., til de er møre. Rør kartoffelmel ud i resten af vandet.
  2. Tilsæt blandingen til den kogende grød, og tag den straks fra blusset. Grøden må ikke koge. Smag den til med sukker og drys et tyndt lag på toppen, så grøden ikke trækker skind.
  3. Servér stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk og drys med mandler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert