Stikkelsbærgrød med fløde

Foto: Thomas Hergaard

Stikkelsbærgrød med fløde - en skøn sommerklassiker

Den klassiske stikkelsbærgrød, der lige nu kan laves af friske grønne eller røde stikkelsbær. Her får du opskriften på en lækker stikkelsbærgrød, der er nem at lave. Den fine stikkelsbærgrød serveres med fløde på toppen og et drys hakkede mandler. Det er smagen af sommer i Danmark...

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 10 min.
Fryse-egnet
750 g stikkelsbær
3 dl vand
250 g sukdeker
½ dl kartoffelmel
Drys: mandler (hakkede)
Tilbehør: piskefløde eller mælk

Sådan laver du stikkelsbærgrød

  1. Klip blomsterne af stikkelsbærrene. Kog bærrene med sukkeret i 2 ½ dl vand i ca. 10 min., til de er møre. Rør kartoffelmel ud i resten af vandet.
  2. Tilsæt blandingen til den kogende grød, og tag den straks fra blusset. Grøden må ikke koge.
  3. Smag den til med sukker og drys et tyndt lag på toppen, så grøden ikke trækker skind.
  4. Servér stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk og drys med mandler.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Sommerdessert, BÌr og Tilbehør