Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på raw food tærte med hindbær og mango
Foto: Maria Sattrup og Line Thit Klein Skøn raw kage med hindbær og mango.

Opskrift på raw food tærte med hindbær og mango

Tærte med hindbær og mango på raw food maner

Her er ingen bagning eller anden opvarmning, og derfor er alle vitaminer og mineraler intakte. Tilmed indeholder tærten intet sukker, kun skønne tørrede frugter med masser af kostfibre og mineraler.

clock 15 minutter
printer Print
plate Raw food tærte til 7 personer

Tærtedej:
12 dadler, udblødte
2 dl mandler, udblødte
3 dl friskkværnede hørfrø
1 spsk kokosolie.

Hindbærcreme:
2 dl hindbær, frosne
1 avocado
1/2 vaniliestang
1 spsk agavesirup.

Mangocreme:
3 dl mango
½ dl cashewnødder, udblødt i vand
2 spsk kokosolie
1 spsk agavesirup
1 tsk limesaft
2 spsk æblemost
evt. kiwiskiver til pynt.

Sådan gør du

Tærtedej:
Blend først alle dadlerne og kokosolien til en fin jævn masse. Kom mandlerne ved og blend det til en lidt grovere masse. Rør til sidst hørfrøene i for at samle massen. Den skal have konsistens som en tærtedej.

Hindbærcreme:
Alt blendes til en mousse.

Mangocreme:
Kom alle ingredienser i en blender og kør til fin jævn mousse.

Læg tærtedejen i et fint tærtefad. Pres tærtedejen ned i fadet, så den ligger jævnt fordelt. Kom den i køleskab, og lad den hvile i en time – den skal være helt hård. Kom først hindbærcremen på tærtebunden, og fordel den helt ud til siderne. Kom bagefter mangocremen ovenpå, så man stadig kan se hindbærcremen. Kom i køleskabet til den skal spises og pynt evt. med kiwiskiver.

Se, hvad vi ellers skriver om: Raw food, Tærte, Søde sager, Dansk mad, Dessert, Louise Bruun og Sukkerfri