Opskrift på tærte med passionsfrugt og ricotta

Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på tærte med passionsfrugt og ricotta

Tærte med passionsfrugt og ricotta

Et bud på en frisk og lidt anderledes tærte.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8 personer
Ingredienser

Grundmørdej:
150 g smør
½ dl flormelis
4 dl hvedemel
1 æg
½ spsk vand

Fyld:
6 passionsfrugter
½ dl sukker
400 g ricotta
40 g flormelis
2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Mørdej:
Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskab i minimum 30 minutter.

Sæt ovnen på 175 grader. Rul dejen ud på et melet bord, og kom den i tærteformen (her er brugt en form på 10 x 34 cm). Beklæd gerne formen med bagepapir i bunden. Det er en god ide, hvis bunden er aftagelig. Bag bunden i ovnen ca.15-20 minutter.

Fyld:
Halver passionsfrugterne, og kom indholdet i en gryde med sukker. Kog, til sukkeret er opløst. Lad det afkøle, mens bunden er i ovnen.

Imens laves fyldet. Rør ricotta, flormelis og vaniljesukker sammen med en elektrisk pis-ker 3-4 minutter. Kom cremen på den afkølede bund. Og hæld passionssiruppen over ricottafyldet lige inden servering.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Dessert og Mørdej