Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på tærte med passionsfrugt og ricotta
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på tærte med passionsfrugt og ricotta

Tærte med passionsfrugt og ricotta

Et bud på en frisk og lidt anderledes tærte.

8 personer
Print

Grundmørdej:
150 g smør
½ dl flormelis
4 dl hvedemel
1 æg
½ spsk vand

Fyld:
6 passionsfrugter
½ dl sukker
400 g ricotta
40 g flormelis
2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Mørdej:
Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskab i minimum 30 minutter.

Sæt ovnen på 175 grader. Rul dejen ud på et melet bord, og kom den i tærteformen (her er brugt en form på 10 x 34 cm). Beklæd gerne formen med bagepapir i bunden. Det er en god ide, hvis bunden er aftagelig. Bag bunden i ovnen ca.15-20 minutter.

Fyld:
Halver passionsfrugterne, og kom indholdet i en gryde med sukker. Kog, til sukkeret er opløst. Lad det afkøle, mens bunden er i ovnen.

Imens laves fyldet. Rør ricotta, flormelis og vaniljesukker sammen med en elektrisk pis-ker 3-4 minutter. Kom cremen på den afkølede bund. Og hæld passionssiruppen over ricottafyldet lige inden servering.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte og Dessert