Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

tarteletter med kylling
Foto: Tia Borgsmidt Lækre sprøde tarteletter med kylling og svampe.

Tarteletter med kylling

Tarteletter med kylling og svampe

Tarteletter er en elsket klassiker - både på middagsbordet og til frokost. Her har vi lavet lækre tarteletter med fyld af kylling og svampe. Du kan bruge champignon, kantareller, bøgehatte eller en blanding af svampe. Se hvordan, du laver tarteletterne her:

en time, 40 minutter
Print
Tarteletter til 6 personer

6-12 tarteletter

1 kylling ca. 1200 g ca.
1 liter vand
1 spsk. salt
6 peberkorn
Evt. 1 gulerod i 4 stykker, 1 løg i kvarter og nogle stilke persille eller lidt frisk timian

Fyld:
1 lille løg
200 g rensede kantareller, champignon eller bøgehatte – eller en blanding af svampe
25 g smør
2½ spsk. hvedemel
4 dl kyllingesuppe
1 spsk. friskhakket rosmarin eller persille
2 dl piskefløde
1 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. sukker salt og peber

Pynt: rosmarin eller persille

Sådan laver du tarteletfyld til tarteletter med kylling og svampe

1. Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med koldt vand. Kog op, og skum af. Tilsæt salt og peberkorn samt evt. grøntsager og krydderurter. Kog kyllingen ca. 1 time. Lad den trække i kogevandet 15 min. Tag kyllingen op. Pil kødet fra skind og ben. Skær kødet i mindre tern. Si suppen, som kyllingen er kogt i. Kog den gerne ind til halvdelen, så det bliver en god kraftig suppe.

2. Hak løget. Hak svampene groft. Svits kort løget i smør i en gryde. Kom svampene i. Svits det sammen 3-4 min. Rør hvedemelet i. Tilsæt de 4 dl kogende suppe lidt ad gangen under omrøring. Kom rosmarin og fløde i. Tilsæt hvidvinseddike og sukker. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring. Kom kødet i. Kog kort igennem under omrøring, og smag til med salt og peber.

3. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server dem straks pyntet med rosmarin.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tarteletter og Hovedret