Opskrift på trafiklyssalat
SPONSORERET indhold

Trafiklyssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Salaten er genial på en buffet: Den liver op og indeholder både det søde, det smukke og det friske. Peberfrugterne kan laves 3 dage i forvejen, tomaterne kan skæres et par timer før, men vent med at blande sammen før til allersidst.

Af: Natalina Henriete Knudsen Foto: Privat og Morten Holtum
21. apr. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

3-4 peberfrugter i forskellige farver
4 spsk. olivenolie
Salt
Peber
3 spsk. balsamicoeddike
3 fed presset hvidløg
1 radicchiosalat (bittert, lilla salathoved)
1 kg tomater
100 gram oliven (af god kvalitet og med sten, ellers drop dem)
Evt. lidt feta i skiver
Lidt bredbladet persille i hele stykker

Sådan laver du trafiklyssalat

Tænd ovnen på 220°. Halver peberfrugterne på langs. Skær frøstanden ud og fjern de løse kerner. Skær hver halvdel i to-tre strimler på langs. Læg peberfrugtstrimlerne på en bageplade med bagepapir, hæld olien over og drys med salt og peber. Bland det sammen med hænderne og vend så skindsiden opad.

Steg peberfrugterne i ovnen i ca. 20 minutter til de begynder at blive lidt sorte og møre. De skal ikke vendes. Tag dem ud af ovnen og hæld straks balsamicoeddike og presset hvidløg over (det er vigtigt, at de er varme, så det stærke fordamper af eddiken og hvidløget). Smag peberfrugterne til.

Riv radicchiosalaten i store stykker. Skær tomater i store tern. Bland grøntsagerne med oliven og anret dem flot. Hæld den skønne lage fra peberfrugterne over salaten. Kom evt. feta over. Pynt til sidst salaten med bredbladet persille.

Tip: Er radicchioen meget bitter, kan du lægge den i koldt vand i en halv times tid, det tager noget af smagen, det samme kan du gøre med andre bitre salater.
Salaten kan selvfølgelig også laves i en mindre portion – og med et par skiver parmaskinke, begynder det at ligne et helt lille måltid.