Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Vafler med jordbær-ingefærsyltetøj
Foto: Columbus Leth

Vafler med jordbær-ingefærsyltetøj

Vafler med jordbær-ingefærsyltetøj

25. marts er er nordisk vaffeldag! Verdens bedste jordbærsyltetøj er sød, lidt flydende og med et pikant strejf af ingefær. Syltetøjet smager fantastisk til hjemmebagte vafler eller på en franskbrødsmad. Få opskrifterne her.

 

Jordbærsyltetøj med  ingefær
Tid: ca. 30 min.
(ca. 4 glas)

1 kg jordbær
750 g sukker
2 spsk. friskrevet ingefær
2 tsk. geleringspulver
2 tsk. sukker


1. Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Drys sukker over bærrene, tilsæt ingefær og kog op. Kog bærrene ved svag varme i ca. 10 min. 

2. Skold syltetøjsglassene. 


3. Rør geleringspulver med lidt sukker, og drys i jordbærrene. Kog i yderligere ca. 2 min. Hæld syltetøjet på glas. Lad syltetøjet afkøle, inden glassene lukkes til.


VAFLER
Tid: ca. 15 min. plus hvile- og bagetid


(ca. 7-8 stk. afhængig af vaffeljern)

300 g hvedemel
50 g sukker
1½ tsk. bagepulver
revet skal af 1 ubehandlet citron
korn af 1 vaniljestang
3 æg
5 dl letmælk
75 g smør

flormelis til drys

1. Rør hvedemel sammen med sukker, bagepulver og citronskal. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i melet. 

2. Rør æggene i et ad gangen.

3. Smelt smørret, og afkøl. Rør mælk i dejen lidt ad gangen, og rør dejen ensartet. Tilsæt smørret, og rør, til dejen er glat og blank. 

4. Lad dejen hvile ca. 1 time.

5. Smør vaffeljernet med lidt smør, og bag vaflerne gyldne.

6. Server de lune vafler med flormelis og jordbærsyltetøj.

 

 

► SE OGSÅ: Svenske vafler