Vagtler med svampe og stegte rodfrugter
SPONSORERET indhold

Vagtler med svampe og stegte rodfrugter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
11. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

2 vagtler (ca. 150 g pr. stk.)
2 spsk olivenolie
salt og peber
2 dl fløde
2 dl hvidvin
100 g champignoner, skåret i både
200 g pastinak, skåret i stave
200 g gulerødder, skåret i stave
1 rødløg, skåret i kvarter
4 fed hvidløg, grofthakkede
1 bundt persille, finthakket

Sådan gør du

Sæt ovnen på 220 grader. Dup vagtlerne tørre med køkkenrulle, og gnid dem med olivenolie, salt og peber. Hæld fløde og hvidvin i et stort, ildfast fad. Klargør grøntsagerne, og fordel dem i et lag i fadet. Drys salt og peber ud over grøntsagerne. Læg vagtlerne ovenpå.

Sæt fadet i ovnen i ca. 25 min, til vagtlerne er gennemstegte – når kødet på låret nemt slipper benet, og saften, som siver ud af vagtlerne, ikke længere er rød.

Læg vagtlerne til side, og vend grøntsagerne med saucen i bunden af fadet samt persille inden servering. Spis gerne de små fugle med fingrene.

TIP! Irma.dk har vagtler på frost, som kan leveres til store dele af Danmark.

PRØV OGSÅ: Geviche på skaldyr og æble