
SPONSORERET indhold
Saftigt og velsmagende valnøddebrød
Bag et saftigt og velsmagende valnøddebrød – det smager godt med ost og som tilbehør til maden. Brødet er hævet i en kurv før bagningen, men kan dog sagtens bages på helt almindelig vis.
1 stort brød |
Total: 45 min
Ingredienser
100 g valnøddekerner
¼ liter kærnemælk
15 g gær
1 dl vand
1 spsk. ahornsirup
1½ tsk. groft salt
3 spsk. valnøddeolie (eller olivenolie)
150 g durumhvedemel
ca. 300 g hvedemel (gerne stenformalet)
Endvidere:
evt. 1 hævekurv (ca. 2 liter)
Sådan gør du:
- Rist valnødderne på en tør pande 3-5 min., og lad dem afkøle. Hak dem groft.
- Lun kærnemælken til ca. 35 grader. 3. Rør gæren ud i vand, og tilsæt kærnemælk, hakkede valnødder og de øvrige ingredienser – hold evt. lidt af hvedemelet tilbage.
- Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket et køligt sted (evt. køleskab) i 2-3 timer.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Form den til brød, der passer til kurven, og drys den med mel.
- Læg dejen i den meldryssede kurv. Drys overfladen med mel, og læg et løst stykke plastfilm eller klæde over. Lad brødet hæve til kurven er fyldt – ca. 1 time.
- Sæt en bagesten eller en bageplade i ovnen, og varm op til 250 grader.
- Drys overfladen med lidt mel, vend forsigtigt brødet ud på den varme sten/plade, og luk ovnen. Skru ned til 200 grader efter 10 min., og bag brødet i 25-30 min. mere.
- Tjek, at brødet er gennembagt; det skal lyde hult, når man banker det i bunden. Sæt det på en rist til afkøling.
Tip:
Brødet kan også bages uden kurvehævning: Form dejen til et brød, og læg det på bagepapir eller i en smurt brødform. Lad det efterhæve tildækket i ca. 1 time. Drys brødet med mel, rids det med en skarp kniv, og bag som beskrevet.