Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Varm ”middelhavssalat” med rød quinoa, bagte grøntsager og grillet halloumi
Foto: Line Thit Klein Varm ”middelhavssalat” med rød quinoa, bagte grøntsager og grillet halloumi

Varm ”middelhavssalat” med rød quinoa, bagte grøntsager og grillet halloumi

Varm ”middelhavssalat” med rød quinoa, bagte grøntsager og grillet halloumi

En mættende salat, som gør det ud for et aftensmåltid på en travl dag.

25 minutter
Print

1 dl rød quinoa, kogt efter anvisningen
2 store peberfrugter, gerne 1 gul og 1 rød
1 squash
1 aubergine
3-4 gode halvfaste tomater
1 glas sorte oliven, gerne soltørrede
1 lille bundt basilikum
evt. 1 lille bundt merian eller oregano
½ dl god olivenolie
3-4 spsk balsamicoeddike eller 1 god lagret sherryeddike
ca. 200 g halloumi

Sådan gør du

Grill peberfrugterne i ovnen, indtil der er sorte blærer på skindet, det tager ca. 10-15 min − vend gerne en gang undervejs.

Læg peberfrugterne i en frysepose eller i en beholder med tætsluttende låg. Lad peberfrugterne ligge og danne kondensvand i ca. 5 min, derefter skulle skindet være til at pille af dem.

Imens peberfrugterne hviler, skærer du squash og aubergine i tynde skiver, og lægger dem i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie og havsalt. Bag ved 200 grader i 15 min. Vend de lune grøntsager med quinoa, udskårne tomater, oliven og krydderurter, og lad det stå og trække.

Imens skærer du halloumien i stænger på ca. 1,5 cm og pensler dem med olie – grill dem på en varm grillpande, ca. 3 min på hver side. Servér til salaten, evt. med godt brød til.

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Weekendmad: Grillet fiskespyd og pærekage

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter