Vegetarisk chili med guacamole
Foto: Martin Dyrløv Skøn vegetarisk aftensmad.

Vegetarisk chili med guacamole

Denne vegetariske chili smager skønt og er et sikkert hit hos både store og små. Hvis du forbereder bønnerne 1-2 dage før, er denne ret nem at lave – eller du kan vælge den helt nemme løsning, og bruge bønner fra dåse.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 45 minutter
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: en time, 45 minutter
plate 4 personer

  • 250-300 g tørrede bønner (sorte, kidney eller brune eller 2-3 dåser)

Syltede rødløg:

  • 1 rødløg
  • 1 lime eller citron
  • 1 tsk. sukker
  • 1 knsp. salt

Chili:

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 røde chili (eller 2 tsk. stødt chili)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ¼ liter grøntsagsbouillon (eller vand)
  • salt og peber

Guacamole:

  • 2-3 modne avocado
  • 1 lime eller citron
  • 1 fed hvidløg

Tilbehør:

  • 2 dl cremefraiche
  • frisk koriander eller bredbladet persille
  • evt. kogte, brune ris, tortillas eller tortillachips

Sådan gør du:

  1. Læg bønnerne i blød i koldt vand i mindst 8 timer. Kog bønnerne møre i friskt vand (35-45 min.). Smag til med salt efter kogning.
  2. Syltede rødløg: Pil og halver rødløget, og skær det i papirtynde skiver. Bland rødløg med limesaft, sukker og salt, og lad det trække i mindst 20 min.
  3. Chili: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens peberfrugterne, og skær dem i terninger. Rens chilierne, og hak dem fint.
  4. Steg løgene blanke i olie i en dyb pande eller bredbundet gryde. Tilsæt hvidløg, peberfrugt og
    chili, og steg dem under omrøring i 5-8 min.
  5. Tilsæt krydderier, tomater, bouillon og de afdryppede, kogte bønner, og lad retten simre i mindst 20 min. Smag til med salt og peber.
  6. Guacamole: Halver avocadoerne, og udhul dem med en ske. Mos avocadokødet med en gaffel (eller i en foodprocessor), og smag til med lime- eller citronsaft, knust hvidløg, salt og peber.
  7. 7. Server chilien med syltede rødløg, guacamole, cremefraiche og krydderurter som toppings.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Du kan fryse udblødte eller udblødte og kogte bønner, så de er lige til at bruge.

Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetar, Chili, Aftensmad og Hovedret