Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på vildttatar med yam-marengs og agurk
Foto: Lars Ranek

Opskrift på vildttatar med yam-marengs og agurk

Vildttatar med yam-marengs og agurk

Kiin Kiin er kendt for at nyfortolke thaiklassikere. I denne nyfortolkning giver de tataren et strejf af Asien med ingefær, krydderurter og lime.

4 personer
Print

Af Kiin Kiin

400 g krondyrinderlår, hakket
4 agurker, skåret i lange bånd med en tyndskræller
1 potte brøndkarse
4 forårsløg, fintsnittet
1 potte mynte
1 potte koriander
1 kinaradise, skåret til kugler med et parisiennejern
4 tsk ristede peanuts,
grofthakket
4 tsk tørrede rejer

Yam-marinade:
150 g fiskesauce
150 g limesaft
150 g palmesukker
3 chili
1 fed hvidløg
2 korianderrødder

Yam-marengs:
50 g æggehvide
50 g flormelis
20 g limesaft
30 g yam-marinade

Sådan gør du

Knus chili, hvidløg og ­korianderrødder i en morter. Knus derefter palmesukker i morteren og opløs det i ­limesaft og fiskesauce. Rør alt godt sammen i morteren.

Pisk æggehviden luftig og tilsæt flormelis.

Pisk i et par minutter. Hæld limesaft i, og pisk marengsen i yderligere
et par minutter.

Til sidst piskes yam-­marinaden i.

Anretning: Rør den resterende yam-marinade i det hakkede krondyrinderlår. Anret den rørte tatar på en tallerken, og pynt med de ­resterende ingredienser.

Opskriften er fra bogen "Tatar" af Monica Cetti og Lars Ranek. Se mere på Tatar.rocks

Se, hvad vi ellers skriver om: Tatar, Kød, Agurk, Marengs, Nytårsforret, Forret, Frokost og Hovedret