Pastasalat med små oksefrikadeller og gremolata

Pastasalat med små oksefrikadeller og gremolata

En herlig sommervenlig gang pastasalat med delikate oksefrikadeller

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Koge/stegetid: 15 min.
  • Oksefrikadeller:
  • 400-500 g hakket oksekød
  • salt og peber
  • 1 lille løg/rødløg (finthakket eller revet)
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • 1 æg
  • ½-1 dl mælk
  • 3 spsk rasp
  • 2 spsk pinjekerner (ristede og hakkede)
  • 3 spsk hakket persille og oregano
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • Pastasalat:
  • 300 g kort pasta
  • 250 g grønne bønner
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk balsamico
  • 3 spsk jomfruolivenolie
  • 1 frisk chili (finthakket)
  • salt og peber
  • 500 g solmodne tomater (i både)
  • Gremolata:
  • 2 spsk hakket persille
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 usprøjtet citron

  1. Rør kødet med 1 tsk saltog rør de andre ingredienseri. Form farsen til 24-28 små runde frikadellerog læg dem i køleskabet½ times tid.
  2. Brun dem på en pande med olie, skru lidt nedog steg dem i alt ca. 8min. Læg dem til afkøling.
  3. Gremolata: Bland persille,hvidløg og fintrevet citronskal.
  4. Kog pastaen efter pakkens anvisning og tilsæt de rensede bønner de sidste 4 min. af kogetiden.Hæld det hele i ensigte og skyl med koldt vand.
  5. Pisk citronsaft, balsamico og olivenolie sammen og krydr med chili, salt og peber.
  6. Vend pastaen og bønnerne med dressingen og tilsættomater. Anret med frikadeller og drys med gremolata.