Pizza med skinke og cherrytomater

Pizza med skinke og cherrytomater

Lav fire dejlige pizzaer med skinke og cherrytomater.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: ca. 20 min.
  • Pizzadej:
  • 20 g gær
  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
  • ca. 450 g pizzamel (eller andet godt hvedemel)
  • Fyld:
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 små løg (hakkede)
  • 3 kviste frisk merian eller 1 tsk tørret oregano
  • 200 g cherrytomater (gerne gule og røde)
  • 4 skiver kogt skinke
  • ca. 100 g revet, fast ost (f.eks. cheddar)
  • evt. også 50 g revet parmesanost

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt.
  2. Lad den hæve 1 time.
  3. Rul den ud til 4 portionspizzaer og læg dem på bagepapir på bage-plade.
  4. Pensl pizzabundene med olie og fordel løg, merian, skinke og tomater på dem. Drys med revet ost.
  5. Bag pizzaerne ved 250 grader i ca. 20 min.