Pizza med skinke og cherrytomater
Lav fire dejlige pizzaer med skinke og cherrytomater.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Hævetid: 1 time
- Bagetid: ca. 20 min.
- Pizzadej:
- 20 g gær
- 2 1/2 dl lunkent vand
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- ca. 450 g pizzamel (eller andet godt hvedemel)
- Fyld:
- 2 spsk olivenolie
- 2 små løg (hakkede)
- 3 kviste frisk merian eller 1 tsk tørret oregano
- 200 g cherrytomater (gerne gule og røde)
- 4 skiver kogt skinke
- ca. 100 g revet, fast ost (f.eks. cheddar)
- evt. også 50 g revet parmesanost
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt.
- Lad den hæve 1 time.
- Rul den ud til 4 portionspizzaer og læg dem på bagepapir på bage-plade.
- Pensl pizzabundene med olie og fordel løg, merian, skinke og tomater på dem. Drys med revet ost.
- Bag pizzaerne ved 250 grader i ca. 20 min.