Rødtunge med fennikelsauce
Indled aftenen lidt ekstra eksklusivt med denne super delikate forret af rødtunge og fennikelsauce.
Rødtunge med fennikelsauce til 6 personer
Ingredienser
- 600-700 g rødtungefilet
- lidt fennikeltop
- Fennikelsauce:
- ½ fennikel (gem toppen til fisken)
- 2 spsk skalotteløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2½ dl hvidvin
- 100-125 g smør skåret i små tern
- salt og peber
- 2 tomater
- 2 spsk finthakket dild
- lidt plukket dild
- Tilbehør: brød
Sådan laver du rødtunge
- Fennikelsauce:
- 1. Snit fennikel i små tern. Kom skalotteløg, fennikel og olivenolie i en lille gryde og sauter det mørt ved ikke for høj varme. Tilsæt hvidvinseddike, hvidvin og lad det koge ved svag varme til der er 3-4 spsk væske tilbage i gryden.
- 2. Pisk smørret i lidt af gangen ved svag varme – det skal ikke koge, ellers risikerer saucen af skille. Hvis du fornemmer, at det begynder at boble og småkoge, så tag gryden af varmen, og pisk det sidste smør i.
- 3. Krydr saucen med salt, friskkværnet peber og lad gryden stå med låg på, så den holder sig varmt indtil servering.
- 4. Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne med en lille kniv. Skær tomatkødet i strimler. Lige inden servering kommer du finthakket dild og tomater i fennikelsaucen.
- Rødtunge:
- 5. Skær rødtungefileterne ud i ca. 12 stykker. Kom vand i bunden af en fiskekedel-gryde sammen med lidt snittet fennikeltop og dildstilke, og bring vandet til kogepunktet.
- 6. Smør risten med lidt smør og placér fisken herpå. Krydr med salt og peber. Sæt risten ned i gryden og læg låg på, og damp rødtungefileterne 4-5 min. (Hvis du ikke har en fiskekedel eller en anden gryde med rist og låg i huset, så kom fisken i et smørsmurt ovnfast fad og kom et par millimeter vand i bunden af fadet.
- 7. Dæk til med stanniol og sæt fadet i ovnen 10-12 min ved 185 grader til fisken er færdigtilberedt.)
- Anret fisken med sauce og lidt plukket dild