Opskrift på rødtunge med fennikelsauce

Rødtunge med fennikelsauce

Indled aftenen lidt ekstra eksklusivt med denne super delikate forret af rødtunge og fennikelsauce.

Rødtunge med fennikelsauce til 6 personer

Ingredienser

  • 600-700 g rødtungefilet
  • lidt fennikeltop
  • Fennikelsauce:
  • ½ fennikel (gem toppen til fisken)
  • 2 spsk skalotteløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2½ dl hvidvin
  • 100-125 g smør skåret i små tern
  • salt og peber
  • 2 tomater
  • 2 spsk finthakket dild
  • lidt plukket dild
  • Tilbehør: brød

Sådan laver du rødtunge

  1. Fennikelsauce:
  2. 1.  Snit fennikel i små tern. Kom skalotteløg, fennikel og olivenolie i en lille gryde og sauter det mørt ved ikke for høj varme. Tilsæt hvidvinseddike, hvidvin og lad det koge ved svag varme til der er 3-4 spsk væske tilbage i gryden.
  3. 2. Pisk smørret i lidt af gangen ved svag varme – det skal ikke koge, ellers risikerer saucen af skille. Hvis du fornemmer, at det begynder at boble og småkoge, så tag gryden af varmen, og pisk det sidste smør i.
  4. 3. Krydr saucen med salt, friskkværnet peber og lad gryden stå med låg på, så den holder sig varmt indtil servering.
  5. 4. Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne med en lille kniv. Skær tomatkødet i strimler. Lige inden servering kommer du finthakket dild og tomater i fennikelsaucen.
  6. Rødtunge:
  7. 5. Skær rødtungefileterne ud i ca. 12 stykker. Kom vand i bunden af en fiskekedel-gryde sammen med lidt snittet fennikeltop og dildstilke, og bring vandet til kogepunktet.
  8. 6. Smør risten med lidt smør og placér fisken herpå. Krydr med salt og peber. Sæt risten ned i gryden og læg låg på, og damp rødtungefileterne 4-5 min. (Hvis du ikke har en fiskekedel eller en anden gryde med rist og låg i huset, så kom fisken i et smørsmurt ovnfast fad og kom et par millimeter vand i bunden af fadet.
  9. 7. Dæk til med stanniol og sæt fadet i ovnen 10-12 min ved 185 grader til fisken er færdigtilberedt.)
  10. Anret fisken med sauce og lidt plukket dild