
Sigtebrød
Klassisk dansk bagerbrød - bag selv det skønneste sigtebrød og server med ost, syltetøj eller pølse.
1 stort brød
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Hævetid: 1½ time
- Bagetid: ca. 40 min.
- 3 dl kærnemælk
- 3 dl meget varmt vand
- 1 pakke gær
- 1 spsk groft salt
- evt. 2 tsk kommen
- ca. 750 g sigtemel med rug
- 1 æg (sammenpisket, til pensling)
- Rør smuldret gær ud ikærnemælk og vand.Tilsæt salt, evt. kommenog gradvist mel. Ælt dejengodt – den skal værefugtig og må ikke blivefor tør. Lad dejen hæve1 time.
- Form et brød og læg det ien smurt rugbrødsform.Lad det efterhæve ½time.
- Pensl brødet medæg. Stil brødeti en kold ovnog tænd på 175grader. Bag ca.45 min., til det ergennembagt.
- Brødeter færdigt, når det lyderhult, når du banker pådet i bunden. Lad detafkøle på enbagerist.