-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Skøn suppe: Majschowder med krabbe
Chowder er en enkel suppe rundet af med fløde. Her med masser af skønt fyld af krabbekød og friske majs.
4 personer
Ingredienser
- 1 kg krabbekløer
- 3 majskolber
- 2 løg
- 1 lille bundt dild
- 2 spsk smør
- 3 dl hvedeøl
- 1 liter sødmælk
- 150 g bacon
- 2 bagekartofler
- 2 stængler bladselleri
- 2 dl piskefløde
- salt
- sort peber
- ½ ubehandlet citron
Sådan gør du:
- Kom krabbekløerne i kogende vand, og kog i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad kløerne trække i vandet i 15 minutter. Tag dem så op af vandet, og lad dem køle af. Knus skallerne, f.eks. med bagsiden af en spiseske af stål, og pil kødet ud, og læg det på køl. Gem skallerne.
- Skær majskernerne fri af kolberne, og læg både majs og kolber til side. Pil de to løg. Skær det ene i grove stykker, og læg det andet lidt til side. Skyl, og slyng dilden. Skær stænglerne fra, og gem toppene til anretning. Smelt halvdelen af smørret i en stor gryde, og kom løgstykker, majskolber, krabbeskaller og dildstængler i gryden.
- Svits i 5 minutter, og hæld så øl ved. Lad det bruse af, og tilsæt mælk. Lad krabbefonden simre i 30 minutter.
- Sigt, og kassér derefter skaller med videre. Skær bacon i tern. Skræl kartoflerne, og skær også dem i tern. Skyl bladselleri, og hak stænglerne fint. Snit så endelig det sidste løg fint.
- Svits nu bacon sprødt i en ren gryde, kom løget ved, og steg videre, til det bliver blankt. Tilsæt majskerner, bladselleri og kartoffeltern.
- Hæld krabbefond over sammen med fløden. Smag til med lidt salt og peber, og lad suppen simre i 15 minutter. Riv skallen af den halve citron, og tilsæt dem sammen med krabbekødet, varm godt igennem, og servér med dildtoppe.