Opskrift af sorbet af blodappelsin med vaniljeiscreme, kyskager og hasselnøddecrumble

Sorbet af blodappelsin med vaniljeiscreme, kyskager og hasselnøddecrumble

5

Ingredienser

  • Marengs:
  • 4 æggehvider
  • 600 g florsukker
  • fintrevet tonkanød eller en halv stang vanilje.
  • Sorbet af blodappelsin:
  • 500 g saft fra blodappelsin
  • 300 g sukker
  • 200 g glucose
  • 3 blade husblas.
  • Vaniljeiscreme:
  • 2 dl fløde
  • 3 dl sødmælk
  • 130 g sukker
  • 1 blad husblas
  • 1 stang vanilje
  • 6 æggeblommer.
  • Hasselnøddecrumble:
  • 70 g koldt smør
  • 70 g hvedemel
  • 70 g sukker
  • 70 g hasselnødder med skal
  • 25 g hasselnødder, uden skal.
  • Passionspuré af skaller:
  • 500 g skaller af passionsfrugt
  • Sukkerlage af 3 dl vand og 3 dl sukker.

Sådan gør du

  1. Marengs:
  2. Pisk æggehviderne stive med sukker. Tilsæt tonkanød eller vaniljekorn, Kom det i en pose og sprøjt det ud som små "kyskager". Bag marengesen ved 50-55 grader i 8 timer.
  3. Sorbet af blodappelsin:
  4. Varm alle ingredienser til 70 grader og fryses på ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kommer du sorbeten i fryseren, og rører 3-4 gange i timen til sorbeten er frossen. På den måde bliver den luftig og cremet.
  5. Vaniljeiscreme:
  6. Kog alle ingredienser – undtagen æggeblommer op i en gryde. Tilsæt herefter æggeblommerne og pisk til massen bliver cremet. Kom herefter isen i fryseren eller på ismaskine.
  7. Hasselnøddecrumble:
  8. Blend smør, hvedemel, sukker og hasselnødder med skal. Rør med 25 g grofthakket hasselnød uden skal. Bag crumblen ved 150grader i 45 min.
  9. Passionspuré af skaller:
  10. Kog skallerne op ti gange i nyt vand hver gang. Blend herefter de blancherede skaller med sukkerlagen og kom den på glas.
  11. Anret desserten i en dyb tallerken eller et glas, hvor idéen er, at der skal være lag på lag af forskellige bløde og sprøde ting, lidt som en moderne trifli.