Spidskålssalat med avocado, citron og laks

Spidskålssalat med avocado, citron og laks

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Stegetid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 250 g fersk laksefilet (i tern)
  • salt og peber
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk ahornsirup
  • 2 spsk jomfruolivenolie
  • ½-1 spidskål
  • 1 avocado
  • 1 bdt dild (fintsnittet)
  • Drys:
  • 30 g mandler
  • olie
  • chiliflager

  1. Krydr lakseternene med salt og peber og stegdem gyldne på en varm pande med olie – de må gerne være en smule rå indeni. Hæld dem ud påen tallerken.
  2. Rør fintrevet citronskal sammen med 1 spskcitronsaft, ahornsirup og olivenolie. Smag til med salt og peber.
  3. Skær kålen i kvarter og skær stokken ud. Skær kålen i tynde strimler ogvend dem sammen med dressingen. Halvér avocadoenog tag stenenud. Tag frugtkødet ud af skallerne, skær det i skiver og vend dem i salatensammen med dild.
  4. Anret på to tallerkner og fordel lakseternene i salaten. Drys med hakkede ristede mandler: Rist en håndfuld mandlerpå en pande med ½ spsk olivenolie i 5 min. Drys med lidt friskværnet sort peber eller chiliflagersamt salt, og rist dem etpar min. mere.