Hvilken te-type er du?
Foto: Maria P. Hvilken te-type er du?

Hvilken type tedrikker er du?

Hvilken te-type er du?

Er du allerede med på den nye tetrend? Så find din te-type her.

Te er hottere end nogensinde, og ligesom du kan komme til kaffe- og vinsmagninger, kan du også komme til tesmagning. Nogle mener, at du ligfrem kan drikke dig rask i te, og at en særlig te er meget bedre end cremer til at give dig smuk hud.

Her kan du se, hvilken te-type du er:

Avantgardisten
Du brygger din te med brevvægt og termometer, så du får den perfekt afstemte mængde af te, som muligvis ikke er plukket af en jomfru ved fuldmåne, men hvis oprindelse du alligevel kender ganske mange detaljer om. Du er muligvis en mand og højst sandsynligt midt i tyverne eller omkring de tredive.

Grej:
Du går efter kedler med dryptud og tebryggekander i glas fra det japanske mærke Hario og sværger til teposer i stof. Du køber enkeltmarkste fra Chaplon's egen teplantage på Sri Lanka eller Grand Cru-te hos Den Franske Tehandel.

Matchaelskeren
Minder om avantgardisten, og der er da også personsammenfald. Eneste forskel er, at du sværger til den japanske matcha-te.

Grej:
Dit grej er simpelt men eksklusivt. En hånddrejet matcha-skål, et "piskeris" og den fineste, dyre te, som du opbevarer på køl. Det er også muligt, du slet ikke brygger din te selv, men nyder den på de allermest trendy cafeer.

Hyggedrikkeren
At drikke te er ikke nyt for dig, det har du højst sandsynligt altid gjort. Du er i din bedste alder og kan også huske dengang, te sidst havde sin storhedstid: I 80'erne.

Grej:
Du står gerne i kø efter den helt rigtige te hos Perch's, og hvis du ikke er på de kanter, så tyr du til te fra den lokale delikatessebutik eller Tante T's webshop. Din tekande kan have en hvilken som helst form, men er rummelig nok til at dække dit (store) behov.

Den supersunde
Sundhedsentusiasterne finder man inden for alle aldersgrupper, og er du i denne kategori, så bruger du gerne te som en del af dit trænings- og kostregime. Du har forskellige teer til forskellige formål og til forskellige tidspunkter på dagen: Én slags til at kvikke dig op om morgenen, én til at detoxe dig oven på en lidt for våd bytur, én til afslapning et cetera.

Grej:
Du sværger til brevte, som passer ind i din travle hverdag. Du går efter mærker som Pukka og Yogi Tea.


LÆS OGSÅ: Derfor er te hottere end nogensinde

LÆS OGSÅ: Er det sundest at drikke eller spise sine grønsager?

LÆS OGSÅ: 8 genveje til mere energi