De bedste grønne burgere i København: 11 steder du kan få en plantebaseret burger
SPONSORERET indhold

De bedste grønne burgere i København: 11 steder du kan få en plantebaseret burger

Her finder du de bedste plantebaserede burgere i København – se guiden med 11 gode bud på grønne burgere.

Af: Mette Kousholt for PlanteVækst Foto: Presse
13. nov. 2019 | Mad | ALT.dk

I samarbejde med PlanteVækst, der er en NGO, der arbejder for at fremme plantebaseret mad og plantebaserede produkter i Danmark har ALT.dk samlet en guide til de bedste plantebaserede burgere i København. Læs med her og find din nye grønne favorit på burger-kortet:

De bedste plantebaserede burgere i København

København, København, København. Og omegn. Det bliver nemmere og nemmere at finde en god burger – her er et par favoritter:

Two Monkeys 
Boltens Food Court, Gothersgade 8 i Indre By

TwoMonkeys.jpg

Two Monkeys er et 100 % plantebaseret take away-sted. Du finder dem i stueetagen i Boltens Food Court – du kan ikke undgå at se dem! Butikken lokker med farverig, Insta-lækker mad, blandt andet deres unikke sorte bolle der er farvet med kul. I burgeren kan du vælge mellem Beyond Meat eller BBQ pulled soy. Prøv den med stegt plantain til.

Souls
Melchiors Plads 3 på Østerbro og Nørre Farimagsgade 63, Indre By

souls_winter-burger.jpg

Souls' to restauranter kan du være sikker på at udvalget er 100% plantebaseret. De beskriver sig selv som et foretagende med australske rødder på dansk jord. Deres kick-ass motto er "Eat Like You Give a Fork!" Kom på Souls for hverdagsgourmet, og oplev den prisvindende mad. I din burger kan du få BeyondMeat (med eller uden planteost), eller pulled østershatte.

Burgerklubben
- Nørrebrogade 102 på Nørrebro, Smallegade 8 på Frederiksberg og Algade 26 i Roskilde

Kbh-Burgerklubben-FB.jpg

Burgerklubben lokker med et moderne diner-look. De siger selv, at de er ”Stedet der falder i alles smag”, og med deres simple byg-selv-koncept kan der være noget om det! Du vælger selv bolle, indhold og bøf (de har én veganerbøf, så dét valg burde være ret nemt). Du får også lige en anbefaling af deres curly fries med.

Max Burger
- Gammeltorv 4 i Indre By, Herlev Hovedgade 55 i Herlev (lige midt i BIG shoppingcentret) og Ved Stationen 2 i Ishøj

MaxHamburger.jpg

Denne lille kæde af svensk hurtigmad er klimapionerer indenfor genren. De fortæller dig om din burgers CO2-udledning i stedet for hvor mange kalorier der er i den. Faktisk siger de selv, at de har klimapositive burgere, dvs. de har nedsat deres klimapåvirkning til mindst muligt, og køber sig til kompensering for mere end 100% pr. burger. Max’ Green linje har et udvalg af både vegetariske og veganske burgere.

Café Blå
- Blågårdsgade 17 på Nørrebro

Kbh-Cafe-Blå-FB.jpg

Café Blå er 100% plantebaseret, og ligger i en af Nørrebros mest spændende og charmerende gader. Burgeren er højtbelagt, og du kan vælge mellem portobellosvamp eller karrymarineret tofu som bøf. Den kommer med grove fries og masser af mayo! Tag derhen for burgeren, og kom tilbage igen og igen for atmosfæren.

The Organic Boho
- Prinsessegade 23, Christianshavn og Torvehallerne, Frederiksborggade 21, Indre By

Kbh Organic Boho.jpg

The Organic Boho er solskin på din tallerken! Hos dem får du 100% plantebaseret, økologisk lækkerhed. Organic Bohos bærende værdi er bæredygtighed, miljømæssigt og socialt, og indehaverne drives af yoga, kreativitet, passion og optimisme. Organic Boho startede i Ibiza af to danske søstre. Nu har de taget konceptet med hjem til København. Kig forbi deres café på Christianshavn eller deres bod i Torvehallerne for at få et skud farve og glæde i dit liv. Vælg mellem stegt blomkål, tempeh eller falafel i din burger, der serveres med syltede agurker, sød kartoffelchips, chillimayo og saltede, røgede mandler.

Nord Falafel
- Falkoner Allé 73A

Kbh Nord Falafel.jpg

Nord Falafel er et vegetarisk spisested på Frederiksberg. De serverer hjemmelavet, økologisk falafel. Hos Nord går de op i smag og teksturer, og de forener nordiske og mellemøstlige smage. De kombinerer således falafel med grønkål, og æbleeddike med granatæbledressing. Deres falafelburger serveres derudover også med rødkålssalat og cherrytomater som er marineret i olivenolie.

Simple Raw
- Gråbrødre Torv 9, Indre By

Kbh Simple Raw.jpg

Simple Raw præsenterer stolt mad som er uden konserveringsmidler, tilsætnings- og farvestoffer, mælkeprodukter eller gluten – og helt vegansk! De har et sølvmærke i økologi. Konceptet startede som en raw café, men nu har de udvidet tilberedningsmetoderne indenfor vegansk gastronomi. Menuen skifter med sæsonerne. I skrivende stund får du i deres burger en mungbønne- og quinoabøf, ost, røget paprikamayonnaise, og hjemmesylt og grønt. Hold dig opdateret med menuen på deres hjemmeside.

Gló
-Burgeren findes kun i deres café i Magasin du Nord, Kongens Nytorv 13

Kbh Gló.jpg

De fleste forbinder nok ikke Island med plantebaseret sundhedsmad. Men med Gló må vi se os positivt overrasket. For denne lille kæde byder på farverig og nærende mad inspireret fra hele verden. Du kan finde Gló tre steder i København, men deres burger finder du kun i kælderen i Magasin du Nord (ellers finder du Gló i Tivoli Food Hall og på Værnedamsvej på Vesterbro). Burgeren kommer i en fuldkornsbolle, komplet med dressing og syltede agurker.

Burger Shack
-Tapperitorvet 1, Carlsbergbyen (lige ved Carlsberg Station)

burger-schack.jpgFoto: Ditte Kaas Christensen

Den Aarhusianske burgerkæde har også mad til plantespiserne. Kig forbi deres lille Københavnerbutik, der i dén grad lever op til navnet, og få stillet sulten. De har ikke veganerburgeren på menukortet, men laver den hvis du spørger. En ekstra grund til at vælge Burger Shack er deres bæredygtighedsprincip, der indebærer vindstrøm og madspildssikring.

Burger King
- Spinderiet, Torvegade 13 i Valby, Ellebjergvej 142 i Kbh SV, Vesterbrogade 2 B på Vesterbro, Rådhuspladsen 55 i Indre By, Frederiksborggade 12 ved Nørreport St., Jernbane Alle 44 i Vanløse, Fields, Arne Jakobsen Alle 2 i Ørestaden, Hannemanns Allé 30 i Kastrup
Og mange andre steder…

RWhopper.jpg

Wow, wow, wow! Nu er der gode nyheder til fans af old school fast food. En af de største spillere på burgermarkedet er med på plantevognen, og hvor er det fedt at se. Burger King har i Danmark lanceret Rebel Whopper, en version af deres klassiske burger med plantebaseret bøf. Nu bliver det endnu nemmere at overbevise dine venner om, at det faktisk kan lade sig gøre at spise ude, når du vil vælge planterne til. Husk at vælge fx steakhouse sauce i stedet for mayo for at få den plantebaserede udgave. Vær opmærksom på, at bøffen steges på samme grill som kødbøfferne.

Vi mangler noget...

Den her guide er til København, men vi tror på, der findes flere fantastiske plantebaserede burgere - både i København og andre steder i Danmark. Så hjælp os med at opdatere guiden og lave flere; skriv til PlanteVækst på Facebook eller Instagram, eller i en kommentar til denne artikel. Tak for din hjælp!

Om PlanteVækst:

PlanteVækst arbejder non-profit for at fremme plantebaseret kost ved at samarbejde med virksomheder, kokke og influenter om at sætte fokus på lækker plantemad. Find mere viden og inspiration på plantevaekst.dk

Hos PlanteVækst vil de gerne lave flere flere burgerguides, så resten af Danmark også kan være med. Så send dem endelig dine bedste tips på de sociale medier. God fornøjelse!

Anbefalet til dig