Romkugler af kagerester fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Romkugler af kagerester

Det sker sjældent, men nogle gange har jeg faktisk lidt kage til overs.Og så kan jeg hurtigt trylle en omgang hjemmelavede romkugler frem.

Af:: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
25. nov. 2013 | Mad | Hjemmet

Skal de være børnevenlige, kan man bruge appelsinsaft i stedet for rom. Men i min verden smager romkugler altså af rom – og helst rigeligt af den!


Prøv dig lidt frem med konsistensen, der bl.a. afhænger af din kagerest. Dejen må endelig ikke være for lind, da det så kan være svært at forme den til kugler.

Ca. 20 stk.
400 g kage (f.eks. chokoladekage, marmorkage eller sandkage)
1½ dl hindbærmarmelade
(helst hjemmelavet)
1 dl æblemos eller abrikosmos
1 dl havregryn
½ dl kakao
(afhængig af type af kagerest)
2 spsk. rom
Pynt:
kokosmel

 

1. Tø kageresterne op og kom dem i blenderen. Kør til ensartet, smuldret konsistens.


2. Kom den smuldrede kage i en skål og bland med hindbærmarmelade, æblemos, havregryn, kakao og rom. Ælt til en fast dej.


3. Sæt dejen i køleskabet i en halv times tid, så bliver den lettere at forme til kugler.


4. Form dejen til ca. 20 kugler (på størrelse med en golfbold) og tril dem i kokosmel. Opbevar romkuglerne i køleskabet, til de skal serveres.

 

Tip: Du kan også trille romkuglerne i kakaopulver eller sukkerkrymmel.