Salat spændt op til jul
SPONSORERET indhold

Salat spændt op til jul

Det kan godt være julemad, selvom det ikke drypper af fedt. Server en skøn perlebygsalat med appelsiner og nødder som hverdagsmad i december, eller prøv en sprødstegt julesalat i svøb...

Foto: Columbus Leth
20. dec. 2015 | Mad | BoligLiv


Perlebygsalat med frugt og ost
Salaten er dejlig mættende og fyldig nok i sig selv, bare du serverer et godt brød til.

Tilberedningstid: ca. 30 min.
4 personer

2 dl perlebyg
1 bakke blandede salater fx Napolitana mix
2 appelsiner
2 pærer
50 g pecannødder (kan erstattes af andre nødder)
100 g Saint Agur eller anden blåskimmelost
salt og peber

► SE OGSÅ: Opskrift: Perfekt, sprød og velsmagende juleand

Dressing:
2 spsk. citronsaft
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. flydende honning

Tilbehør:
groft brød

1. Skyl perlebyg og kog i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min. Imens tilbedes det øvrige.
2. Skyl salaten godt og slyng den tør.
3. Skræl appelsinerne og skær i fileter. Halver pærerne, fjerne kernehus og skær i både.
4. Rør en dressing af citronsaft, olie og honning.
5. Afdryp perlebyggen og afkøl en smule.
6. Vend perlebyg med salat, appelsiner, pærer og pecannødder. Vend forsigtigt med dressing og smuldr osten over. Krydr med salt og peber og server med brød.