Christina Exsteen
SPONSORERET indhold

Årets guldknapvinder: "Ingen skaber alene, og dette er en holdpræstation"

ALT for damernes designpris, Guldknappen, er netop blevet uddelt til DAY Birger et Mikkelsen, som modtager prisen for første gang.

Af: Susanne Knutzen Foto: Helle Moos
02. okt. 2022 | Mode | ALT for damerne

Søndag har ALT for damerne kåret vinderen af årets Guldknap-pris. Valget har i år stået mellem tre stærke brands: Rabens Saloner, DAY Birger et Miklelsen og Samsøe Samsøe. Det er ALT.dk's læsere, der de seneste par måneder har kunnet stemme på, hvem der skulle vinde Guldknap-prisen.

Inden vinderen blev kåret, havde en række kendte kvinder vist de nomineredes kollektioner frem på catwalken til det store Guldknap-modeshow i Operaens smukke foyer.

LÆS OGSÅ: Sara Bro vinder Søstersindprisen 2022: "Husk at række din hånd nedad og hjælp andre op"

Derefter indtog chefredaktør Rikke Dal Støttrup scenen og afslørede årets vinder, som blev DAY Birger et Mikkelsen, og prisen blev modtaget af chefdesigner Christina Exsteen.

"Først og fremmest vil jeg sige 1000 tak. Vi er meget glade og stolte over at vinde Guldknappen. Det betyder meget for os. Det er en pris, som har eksisteret i mange år, og det er en hyldest til branchen og til det erhverv, vi bruger hver dag på, så det er en stor anerkendelse at få prisen," siger Christina Exsteen til ALT.dk.

Ny energi rammer plet

DAY Birger et Mikkelsen blev grundlagt i 1997 med missonen om at tilbyde et nyt look og en følelse af stil baseret på skandinaviske værdier og en bohemetankegang. Brandet er gået ind i 2020’erne med en ny energi, der rammer plet i en tid, hvor danske kvinder elsker det klassiske look med få, men gennemtænkte detaljer.

"For to år siden satte vi en ny retning for DAY, så det er dejligt og vigtigt for os at få den bekræftelse på at det er den rigtige vej, vi har valgt. Ingen skaber alene, og jeg skylder et stor tak til mit fantastiske team - de gør en stor forskel hver eneste dag. Og vi kunne heller ikke være her i dag, hvis der ikke havde været et så stærkt hold af dygtige og dedikerede mennesker bag. Så det er i den grad en hold-præstation," afslutter en glad Christina Exsteen.

Det er første gang, at brandet vinder Guldknap-prisen.

"DAY Birger et Mikkelsen har været med hele vejen op igennem dansk modes guldalder. Helt fra de gjorde os alle til bohemer i tunikaer med pailletter i slut-90’erne til nu, hvor DAY indkorporerer de kendetegnende detaljer i mere klassiske looks," siger chefredaktør Rikke Dal Støttrup og fortsætter:

"Brandet er gået ind i 2020’erne med en ny energi, der rammer plet i en tid, hvor danske kvinder har brug for tøj, der kan bruges i lang tid og kombineres på mange måder," siger chefredaktør Rikke Dal Støttrup om årets vinder.

Anbefalet til dig