Josephine Skriver

Foto: Jonas Bie/billedbehandling POST STUDIO Kjole fra BAUM UND PFERDGARTEN, 1.599 kr., bukser fra BAUM UND PFERDGARTEN, 1.299 kr. og hat fra LOLA HATS hos Mytheresa.com, 4.520 kr.

Josephine Skriver: ”Hvis der er én ting, jeg kæmper for, er det retten til at elske den, du elsker”

Da hun var barn, drømte hun om at blive Danmarks første kvindelige statsminister. I stedet blev hun topmodel og bor nu i Nashville i USA med sin amerikanske forlovede. Hun brænder for LGBTQIA+-rettigheder, har besluttet sig for at blive morgenmenneske og forguder sin mor. Og så er hun holdt op med at undskylde for sin succes.

Hvad er det første, du gør, når du vågner om morgenen?

“For tre år siden besluttede jeg mig for at blive morgenmenneske. Jeg står gerne op tre timer, inden jeg skal møde et sted, medmindre det er utrolig tidligt. En perfekt morgen for mig er en hurtig kaffe og så ned og træne. Bagefter tager jeg et langt bad og får spist morgenmad. Hvis jeg kan finde de timer om morgenen for mig selv, er jeg hundrede gange mere til stede og har langt mere overskud i løbet af dagen.”

Hvad ville du lave, hvis du ikke var blevet model?

“Da jeg gik i skole, ville jeg være Danmarks første kvindelige statsminister. Som ung havde jeg mange ideer om at ændre verden til det bedre. En overgang tænkte jeg også, at frisør lød sjovt, men hvis ikke det havde været for modelkarrieren, ville jeg nok have læst medicin.”

Josephine Skriver1.jpg

Kjole fra ALEXANDER MCQUEEN hos Mytheresa.com, 10.385 kr. og hat fra SAINT LAURENT, 10.150 kr. Øreringe er Josephines egne

Josephine Skriver2.jpg
Kjole fra ALEXANDER MCQUEEN hos Mytheresa.com, 10.385 kr. og hat fra SAINT LAURENT, 10.150 kr. Øreringe er Josephines egne

Hvad brænder du for?

“LGBTQIA+-rettigheder. Hvis der er én ting, jeg kæmper for, er det retten til at elske den, du elsker. Familier kommer i alle former, og så længe der er kærlighed i et hjem, kan det være lige meget, om du er enlig mor, to fædre eller en traditionel kernefamilie med far, mor og børn. Kærlighed er kærlighed.”

Hvad er det vigtigste, livet har lært dig?

“At miste gør ondt, men kærligheden til dem, du mister, bliver i hjertet, gør dig stærkere og hjælper dig gennem livet. Og at det nytter at kæmpe for noget, du tror på. For din familie, for kærligheden og imod uretfærdighed.”

LÆS OGSÅ: Cora Sheibani: "Den er billig, men den er det bedste, du kan få, hvis du vil have stærke negle"

Hvad var du virkelig god til som barn?

“Jeg har altid haft en jernvilje, som har gjort, at jeg er kommet længere, end mine evner egentlig rakte til, og det har været min styrke.”

Hvilket råd ville du give dig selv som teenager?

“Vær stolt af dig selv, og tro mere på dig selv. Lad være med at undskylde for hårdt arbejde og succes.”

Josephine Skriver3.jpg

Kjole fra FREYA DALSJØ, 4.950 kr., hat fra JIL SANDER hos Mytheresa.com, 1.420 kr. og armbånd fra CARTIER, 33.800 kr. 

Josephine Skriver4.jpg

Jakke fra LEVI’S er vintage hos Rosy Vintage, 450 kr. og hat fra SAKS POTTS er showpiece

Hvordan så dit teenageværelse ud?

“Jeg havde en stor seng, plakater, der hang skævt på væggene, Harry Potter-bøger på natbordet, et tv og en del tøj liggende på gulvet.”

Hvem er din største heltinde?

“Min mor. Hun har været der for mig gennem alt, og jeg kender ikke en kvinde, der er stærkere end hende. Hvis jeg bare bliver halvt den mor, hun er, og har været for min lillebror og mig, vil jeg være meget stolt.”

Hvad er det bedste råd, du har fået af din mor?

“At jeg skal være tro mod mig selv, men også at møde fremmede med åbenhed. Vi har alle en historie at fortælle, og hvis vi er villige til at lytte og lære, vil verden nok blive et meget bedre sted. Det handler ikke altid om at have ret, men om at vise respekt og tolerance over for hinanden. Vi kan lære rigtig meget af folk, der er anderledes end os.”

LÆS OGSÅ: Okay Kaya: "I stedet for at kontakte mine venner, fulgte jeg bare med i deres digitale liv"

Hvad er det bedste ved at bo i Nashville?

“At jeg føler mig hjemme. Folk i Nashville er meget varme og får mig til at føle mig velkommen, og mit hjem er min oase, hvor jeg slapper af. Når jeg skal hygge mig, tænder jeg op i pejsen og 100 stearinlys, og så lægger jeg mig under et tæppe på sofaen med en god bog eller film. Min kæreste synes, jeg er skør.”

Hvad laver du om søndagen? 

“Jeg har sjældent en søndag, hvor jeg ikke arbejder eller rejser, og som bare er min egen. Men når jeg har, står jeg sent op, tuller rundt i nattøj, nyder stilheden og min kaffe. Medmindre det er fodboldsæson. Så finder du mig til en Raiders-kamp eller på en sportsbar.”

Hvad får dig til at grine?

“Min forlovede er nok et af de mennesker, der kan få mig til at grine mest. Han har endnu ikke mistet den glød og eventyrlyst, som du ofte kun ser i børn. Det er så fedt at se verden gennem hans øjne. Han holder mit indre barn i live.”

Josephine Skriver5.jpg

Fra oven: Hat fra ETRO hos Lot#29, 3.585 kr., hat fra GUCCI, 2.875 kr., hat fra SAND, 1.595 kr., hat fra VANESSA BRUNO, 1.400 kr., ring fra CARTIER, 8.750 kr. og armbånd fra CARTIER, 31.600 kr. 

Hvad savner du mest ved Danmark?

“Min familie, venner og lakrids.”

Hvad drømmer du om?

“Jeg elsker at rejse, se nye steder og lære fremmede kulturer at kende, så jeg drømmer om at rejse mere. Jeg tror ikke, der findes en bedre uddannelse end at tage ud og rykke dine egne grænser.”

Hvad har været din bedste ferie i 2019?

“Højdepunktet var klart en rejse, min forlovede og jeg tog på til Tonga, som er af de bedste steder i verden at snorkle med pukkelhvaler. Det var en af de vildeste oplevelser, jeg har haft.”

Josephine Skriver6.jpg

Hat fra BURBERRY, 3.200 kr., solbriller fra LINDBERG, 3.600 kr. og blazer er stylistens egen

Hvilken sang lytter du til på repeat?

“Min forlovede er musiker og kommer snart med ny musik, så lige nu spiller hans band The Cabs’ musik
nonstop herhjemme.”

Hvilken bog ligger på dit natbord?

“Fantasy-serien Witcher.”

Hvad er din livret?

“Min forlovedes farmors hjemmelavede mexicanske mad.”

Hvilke tre beautyprodukter kan du ikke undvære?

“Weledas Skin Food, som er en rigtig tyk creme, der fungerer som den mest fantastiske fugtmaske, når jeg flyver jorden rundt. EltaMDs UV Clear Broad-Spectrum SPF 46 til ansigtet, som er en af de få, jeg har fundet, der ikke får mig til at slå ud, og Shiffas Emerald Clarifying Face Oil, en virkelig god ansigtsolie, der indeholder lidt tea tree-olie. Jeg bruger den hver dag under min dagcreme. Den er en klar vinder, når det kommer til kampen mod uren hud.”

Josephine Skriver7.jpg

Hat, 1.940 kr. Solbriller, 3.590 kr.. Begge fra GUCCI.

Josephine Skriver8.jpg

Jakke fra ACNE STUDIOS, pris på forespørgsel og lasket fra CALVIN KLEIN, 350 kr.

Hvem synes du, alle skal følge på Instagram?

@humanrightscampaign. Det er vigtigt, at vi holder os informerede om, hvad der sker i verden og holder vores politikere og ledere i ørerne, når verden brænder på. Den her profil er en rigtig god kilde til at få information om alt det, vi bliver nødt til at kæmpe for.”

Hvilken historisk periode ville du gerne have levet i?

“Jeg gad godt have oplevet Las Vegas i gangstertiden med Marilyn Monroe og Frank Sinatra.”

Hvad er dit signaturoutfit?

“Sort fra top til tå. Jeg arbejder på at få lidt flere farver ind i min garderobe, men jeg har det bare bedst i sort.

LÆS OGSÅ: Marianne Schrøders favorit deo er naturlig, effektiv og aluminiumsfri

Hvad vil du gerne blive bedre til?

“At finde tid til mig selv. Det så vigtigt at tage selvpleje seriøst. Så i 2020 skal det mentale prioriteres lige så meget som det fysiske, hvis ikke mere.”

Hvad er det sidste, du tænker på, inden du lægger dig til at sove?

“Tre ting, jeg er taknemmelig for. Jeg prøver altid at huske mig selv på at være til stede og nyde, hvor jeg er i mit liv. Tiden flyver afsted, så husk at stoppe op, og vær glad for, hvor du er, og bliv ved med at sætte dig mål for, hvor du vil hen.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Interview, Model og Design